Nieuws

Controleer je gezondheid met een slimme tattoo

Maak van je vel een gezondheidstracker met deze slimme tattoo die Harvard en het MIT ontwikkeld hebben. Weg met die vervelende gadgets.

Gezondheidstrackers vereisen, zoals haast alle consumentenelektronica, batterijstroom en een draadloze verbinding. Bovendien is het erg vervelend om voortdurend een apparaatje rond je arm of buik te dragen. Onderzoekers aan het MIT en Harvard willen deze drie hindernissen overbruggen en hebben een oplossing ontwikkeld: slimme tattoos. De inkt doet daarbij dienst als gezondheidssensor zodat je geen energiebron of draadloze verbinding meer nodig hebt.

De inkt reageert met de chemische samenstelling van het vocht in je huid, die je meer vertelt over de status van je bloed. De toepassingen zijn eindeloos: in de opstelling van Harvard en het MIT komt er groene inkt tevoorschijn om een atleet te waarschuwen dat hij moet drinken. Een andere groene tint waarschuwt diabetespatiënten wanneer hun suikergehalte te hoog of te laag is.

In tegenstelling tot andere tattoos behoud je deze inkt niet tot het eind der dagen. Bovendien hoeven ze niet altijd zichtbaar te zijn: zo komen ze – indien gewenst – enkel tevoorschijn als ze blootgesteld worden aan bepaalde vormen van licht. Zo hoef je niet telkens aan vrienden uit te leggen waarvoor die vreemde hiërogliefen op je arm dienen. Kan je zelf geen wijs uit de tekens, dan kan je een smartphone-app installeren die je telkens gidst hoe je moet handelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business