Nieuws

Sonos lanceert slimme luidspreker voor muziekliefhebbers

Amazon Alexa is de stemassistent van dienst van de Sonos One; ondersteuning voor Google Assistant volgt in 2018.

Sonos heeft tijdens een persconferentie in New York de Sonos One onthuld, een smart speaker met ondersteuning voor meerdere spraakdiensten waaronder Amazon Alexa en Google Assistant. Vanaf 24 oktober kan je de slimme luidspreker op de kop tikken voor 229 euro. Volgens de audiofabrikant is de Sonos One de eerste echte slimme luidspreker waar muziek centraal staat.

De Sonos One lijkt op de Play:1, maar heeft net als de Play:5 geen fysieke knoppen meer aan de bovenkant. Hij is voorzien van zes ingebouwde microfoons – zodat Alexa of Google Assistant je altijd goed verstaat – en volledige touchbediening. Door te swipen sla je een nummer over, of je tikt erop om het volume te regelen. Draag je privacy hoog in het vaandel, dan kan je de microfoon ook helemaal uitschakelen.

De nieuwe telg van Sonos is volgens de fabrikant geschikt voor muziekliefhebbers. Laat je dus niet misleiden door zijn compact ontwerp: onder de motorkap steken twee D-klasse digitale versterkers, één tweeter en een mid-woofer. Daarmee is de Sonos One een directe concurrent voor de HomePod van Apple: je kan je favoriete deuntjes afspelen aan goede kwaliteit. Ook sluit je deze luidspreker naadloos aan op andere Sonos-speakers, Playbase of Playbar.

AirPlay 2

Vanaf volgend jaar gaat Sonos in al zijn luidsprekers AirPlay 2 ondersteunen. Dat betekent dat je met je iOS-apparaat geluid kan doorsturen naar je luidruchtige vriend. Momenteel kan dat enkel via de Sonos-app, maar binnenkort kan je ook direct geluid via apps zoals YouTube of Netflix naar de speakers sturen. Begin 2018 komt er automatisch een software-update naar alle luidsprekers van Sonos.

De nieuwe telg ondersteunt muziek, podcasts en luisterboeken via meer dan 80 streamingdiensten. Het bedrijf wil dat aantal nog opkrikken met ondersteuning voor slimme apparaten van Logitech en Smart Things. Ook komt er een Open API zodat ontwikkelaars makkelijk toepassingen voor de luidsprekers kunnen voorzien. Ook de app zal in een nieuw jasje steken zodat het eenvoudiger wordt om je favoriete liedjes te vinden.

[related_article id=”218253″]

Nieuwe wind

Het is de eerste slimme luidspreker die Sonos op de markt brengt. De audiofabrikant zag zijn cijfers in de afgelopen jaren kelderen en besloot dus om zijn kans te wagen in de wereld van smart speakers. Helaas zijn deze intelligente geluidsboxen nog niet erg interessant bij ons, omdat geen enkele stemassistent onze taal al machtig is. Zodra er ondersteuning komt voor het Nederlands, belooft de fabrikant meteen een update door te voeren.

Waarschijnlijk moeten we daar niet té lang meer op wachten: slimme luidsprekers zijn een groot succes in de Verenigde Staten en steeds meer merken brengen hun eigen variant op de markt. De Engels-sprekende Alexa komt meteen met de release van de Sonos One, voor ondersteuning van Google Assistant moeten we wachten tot 2018.

Op de website van Sonos kan je de smart speaker al pre-orderen voor 229 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business