Nieuws

Telenet en ZTE testen 5G in nieuw Brussels innovatiecentrum

Telenet gaat zich samen met partner ZTE voorbereiden op de uitrol van 5G en een splinternieuw innovatiecentrum in Brussel.

5G is een prioriteit voor Telenet, dat samen met ZTE een innovatiecentrum opricht in Brussel om de uitrol van de technologie te faciliteren. In het Brusselse centrum is de meest recente 5G-hardware al opgesteld. Denk aan netwerkcomponenten en antennes die nodig zijn om de 5G-technologie te testen terwijl ze zich verder ontwikkeld.

Telenet ging in zee met ZTE na de overname van het Base-netwerk. Sinds de telecomprovider uit het Mechelse eigenaar is van de Base-infrastructuur, werkt het aan een flinke upgrade er van. In 2015 al keek Telenet daarvoor naar het Chinese ZTE.

Het is concreet de bedoeling om nieuwe producten, diensten en applicaties te testen in het nieuwe centrum, zodat ze klaar zijn voor 5G wanneer de uitrol daarvan eindelijk begint. De opvolger van 4G moet tegemoet komen aan een heleboel uitdagingen zoals een grotere bandbreedte voor VR-toepassingen, lagere latency voor kritieke toepassingen zoals zelfrijdende wagens en een efficiënt management van de trafiek van het opkomende internet der dingen.

Ook de overheid is tevreden met de opening van het Telenet Innovation Centre. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD), ziet het centrum kaderen in zijn actieplan Digital Belgium. Hij denkt dat het centrum zowel start-ups als de universitaire wereld kan helpen om ervaring op te doen met 5G. De minister was dan ook aanwezig tijdens de plechtige opening.

Telenet en ZTE zijn uiteraard niet de enigen in ons land die aan 5G werken. Zo werken Proximus en Huawei samen aan de uitrol van een eigen 5G-netwerk en is ook Mobistar klaar om op de kar te springen.

De toepassingen van 5G zijn veelbelovend, zeker op het vlak van IoT. Het nieuwe netwerk moet het eenvoudiger maken om zowat alles op een vlotte manier met het internet te verbinden. Wie meteen van de nieuwe mogelijkheden wil genieten, moet vandaag al naar 5G kijken, al moet je nog geduld uitoefenen om de technologie in het wild te zien. De werkelijke uitrol van 5G staat pas voor 2020 gepland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business