Nieuws

Volkswagen bouwt elektrische racewagen

Volgend jaar wil Volkswagen een recordtijd neerzetten tijdens de Pikes Peak Hill Climb. Het bedrijf bouwt daarom aan een elektrische racewagen.

Volkswagen bouwt een elektrische racewagen in een poging om de recordtijd voor de Pikes Peak International Hill Climb in 2018 te verslaan. Deze ‘race naar de wolken’ vindt jaarlijkse plaats en gaat naar het hoogtepunt van Pikes Peak in Colorado, wat een hoogte heeft van 4.300 meter. Dit is de eerste keer dat de raceafdeling van Volkswagen aan een elektrische auto werkt.

Leermoment

De Volkswagen Group liet eerder al weten dat ze tegen 2030 al hun auto’s elektrisch willen maken. Volgens de autofabrikant vormt de race naar Pikes Peak het ideale leermoment. Wat ze leren tijdens het maken van de racewagen en het rijden van de race, zal verwerkt worden in hun nieuwe gamma van elektrische auto’s.

[related_article id=”218492″]

“De Pikes Peak Hill Climb is één van de beroemdste autoraces ter wereld,” zegt Dr. Rank Welsch van Volkswagen. “Het biedt een enorme uitdaging en is daarom uitermate geschikt om de mogelijkheden van nieuwe technologieën te bewijzen.”

Beroemde race

De Pikes Peak Hill Climb wordt sinds 1916 gehouden. De race is 19,99 kilometer lang, omvat 156 bochten en gaat van 1.440 meter hoogte naar een hoogte van 4.300 meter. De gemiddelde hellingsgraad van het traject is 7,2 procent.

Het huidige record van de race werd in 2016 behaald door Rhys Millen, die met een e0 PP100 reed. Millen reed het traject met zijn elektrische racewagen in 8 minuten en 57,118 seconden tijd. Tesla houdt momenteel het record voor de snelste productiewagen. In 2016 reed een Tesla Model S het volledige traject in 11 minuten en 48,264 seconden. Volkswagen hoopt het record van Millen op 24 juni te verbreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business