Nieuws

Wanneer krijg jij de Windows 10 Fall Creators Update?

Microsoft rolde de Windows 10 Fall Creators Update een week geleden uit. Hoe wordt de update onthaald en hoeveel mensen hebben de nieuwste versie van Windows al?

Microsoft startte de uitrol van de Windows 10 Fall Creators Update een week geleden. Net zoals bij vorige feature updates gebruikt het bedrijf een gefaseerde uitrol, waardoor de kans groot is dat je de update nog niet hebt ontvangen. Verschillende mensen rapporteren dat ze ondertussen de nieuwste versie van Windows 10 draaien, wat een stuk sneller is dan bij de vorige grote update van het OS. Hoe ervaren zij de Windows 10 Fall Creators Update en hoelang duurt het tot iedereen de update heeft ontvangen?

Gefaseerd

Net zoals bij de vorige feature updates werkt Microsoft met een gefaseerde uitrol. Recente computers waarvan het bedrijf denkt dat die de update zonder problemen kunnen verwerken, ontvangen de update als eerste. Microsoft ontvangt feedback van deze gebruikers, lost eventuele bugs op en rolt daarna de update uit naar iets oudere computers. Op deze manier kan het maanden duren alvorens je de update ontvangt, maar verzekert Microsoft zich ervan dat er zo weinig mogelijk problemen ontstaan.

[related_article id=”219696″]

Mary Jo Foley van ZDNet.com vroeg aan Microsoft hoelang het bedrijf denkt dat het zal duren alvorens iedereen de Fall Creators Update heeft ontvangen. “De Creators Update wordt uitgerold op een gemeten manier, gebaseerd op de feedback die we ontvangen,” schrijft Microsoft in een antwoord op haar vraag.

Microsoft laat het achterste van zijn tong niet zien wat timing betreft, maar schrijft in zijn blogpost wel dat het extra toestellen op voorhand heeft getest. Hierdoor krijgen meer mensen de update al in een vroege fase.

Problemen

Voorlopig zien we weinig klachten verschijnen over de Windows 10 Fall Creators Update, al is ook deze versie van het OS niet volledig bugvrij. Eén van de problemen die toch de kop opsteekt, is dat bij sommige gebruikers geïnstalleerde apps uit het startmenu verdwijnen, terwijl de Windows Store beweert dat de software geïnstalleerd is. Hierdoor kunnen de gebruikers bepaalde applicaties niet langer starten.

[related_article id=”219677″]

Microsoft heeft voorlopig geen finale oplossing voor het probleem klaar, maar doet wel een workaround uit de doeken. Zo raadt het bedrijf aan om naar de geavanceerde instellingen van de getroffen apps te gaan via het instellingenmenu en de software opnieuw in te stellen. Via hetzelfde menu kan je eveneens de applicaties de-installeren om ze later weer te installeren.

Gebruikers die de workaround uitprobeerden, rapporteren dat ze via deze weg sommige apps kunnen terughalen. De oplossing werkt niet volledig, waardoor veel mensen hopen op een snelle oplossing van Microsoft zijn kant. Aangezien dergelijke bugs de reden zijn dat het bedrijf updates gefaseerd uitrolt, zou een finale oplossing niet lang op zich mogen laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business