Nieuws

Apple zou productie iPhone X verhogen met minder accurate Face ID

Om de productie van de iPhone X op te drijven zou Apple zijn leveranciers hebben toegelaten om Face ID minder accuraat te maken, zo stelt een rapport.

Of Apple genoeg modellen van de iPhone X in huis zal hebben om aan de vraag te voldoen, wordt al even in twijfel getrokken. Bloomberg gooit olie op het vuur met enkele onthullingen: Apple zou de eisen voor gezichtsherkenningssysteem Face ID verlaagd hebben om de productie te versnellen. Dat vernam het van anonieme bronnen “die bekend zijn met de situatie”.

TrueDepth

Apple zou aan het begin van het najaar vastgesteld hebben dat de productie van de iPhone X niet in lijn liep met de verwachtte vraag. Het probleem zit bij de complexiteit van Apples ambitieuze smartphone. Foxconn, een van Apples vaste iPhone-leveranciers in China, zou een maand geleden 200 werkers van een assemblage-lijn voor de iPhone X hebben gehaald omdat er door een tekort aan componenten niet genoeg werk was.

[related_article id=”218962″]

Met name het TrueDepth-systeem, dat het maken van 3D-scans met de smartphone toelaat, stak stokken in het wiel. De projectietechnologie die Apple daarvoor gebruikt vraagt behoorlijk wat designvernuft om in een smartphone te integreren. Het TrueDepth-systeem bestaat uit verschillende sensoren en onderdelen, maar de twee belangrijkste zijn de infrarood-camera en de dot-projector. De dot-projector schijnt een raster van onzichtbare infrarode punten op je gezicht, die de camera vervolgens leest en vertaalt naar een 3D-model. Tot nu toe vond je gelijkaardige technologie enkel in laptops of aparte bewegingssensors zoals het Kinect-systeem terug. Apple is de eerste die de techniek in smartphones aanbiedt.

Veiliger

Het is specifiek de dot-projector die Apple zorgen geeft. Dit element is erg fragiel en moeilijk om te produceren. Voor dit onderdeel zou Apple zijn eisen hebben laten vieren om de productie sneller te laten gaan. Welke impact dat precies zal hebben op de accuraatheid van Face ID, is niet in te schatten. Apple promoot de functie door te stellen dat de kans dat het systeem iemand anders identificeert als jou één op een miljoen is. Ter vergelijking: bij Touch ID is dat risico één op 50.000. Zelfs al gaat de accuraatheid van Face ID achteruit, zit er dus nog een behoorlijke marge ten opzichte van Touch ID. Apple kan het gezichtsherkenningsysteem dan nog altijd als veiliger naar voren schuiven.

Update 26/10/2017: In een reactie tegenover Reuters ontkent Apple de berichtgeving. “De kwaliteit en accuraatheid van Face ID is niet veranderd. Het blijft een kans van 1 op een miljoen dat je iPhone door een willekeurige persoon kan worden ontgrendeld via Face ID.” Het bedrijf benadrukte ook nog eens dat de iPhone X vanaf 3 november in verkoop zal gaan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business