Nieuws

AI onderzoekt je medische scans

Voor 1 dollar kan je een AI je medische scans laten onderzoeken. De software kan 11 ziektes detecteren.

Zebra Medical Vision, een Israëlisch deep learning-bedrijf, heeft een artificiële intelligentie gecreëerd die medische scans onderzoekt. Zebra AI1 integreert met de bestaande radiology information systems (RIS) en picture archiving communication systems (PACS) van ziekenhuizen en past daardoor in de bestaande workflow van radiologen. Volgens Zebra Medical Vision kan hun AI voor een extra paar ogen zorgen.

AI1 is momenteel in staat om 11 verschillende ziektes te detecteren, gaande van cardiovasculaire aandoeningen tot botziektes. Zebra Med hoopt daar tegen het einde van 2017 nog zes extra ziektes aan toe te voegen, waaronder borstkanker, longkanker en hersentrauma. Het team vraagt 1 dollar per scan om ervoor te zorgen dat hun technologie laagdrempelig is. Dat is met name interessant voor landen waar het inkomen laag is en radiologen schaars zijn.

[related_article id=”219032″]

Voorlopig is de AI bedoeld om samen te werken met dokters en hun werklast te verlagen. Over tien jaar zullen zo’n 2 miljard mensen de middelbare leeftijd bereiken, terwijl het aantal radiologen stagneert. Dokters moeten daarom meer scans op minder tijd bekijken, waardoor het aantal fouten stijgt. Een AI die als extra paar ogen fungeert, kan dat probleem aan banden leggen.

Zebra Medical Vision ontwikkelde zijn deep learning-systeem door miljoenen medische scans te bekijken. Uit tests in Oxford blijkt dat de AI 95 procent gevoelig is voor CT-scans en 100 procent specifiek. Met specificiteit wordt gedoeld op hoe goed een systeem in staat is zieke van gezonde mensen te onderscheiden. De gevoeligheid geeft daarentegen weer hoeveel correcte positieve testresultaten er zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business