Nieuws

HTC omarmt Android One in Europa met budgetvriendelijke U11 Life

Android One betekent geen eigen schil maar een pure Androidervaring. Resultaat: je bent twee jaar zeker van de nieuwste update en je ontvangt drie jaar veiligheidspatches. De HTC U11 Life springt op de kar.

Na de krachtige HTC U11+ verrast HTC ons met de U11 Life die de Sense-schil van Life verwijdert en voor Android One kiest. Waarom Android One? Het is een veel lichtere, pure Android-ervaring waar HTC twee jaar de nieuwste Android-updates garandeert en drie jaar veiligheidspatches. Behalve Google is er niemand anders die zo’n garanties biedt bij zijn toestellen, zeker niet in het midrange gamma. Werpen de eerste vruchten zich al af na de (gedeeltelijke) overname van HTC door Google?

LCD-scherm

De HTC U11 Life krijgt een klassiek 5,2 inch LCD-scherm (16:9-schermverhouding) aan boord met Full HD-resolutie. Het totaalplaatje ziet er behoorlijk gebalanceerd uit met een Qualcomm Snapdragon 630 en 3 GB RAM, wat voldoende moet zijn om Android One vlot te draaien. Opvallend: in de V.S. krijgen ze een andere U11 Life voorgeschoteld mét Sense-schil die tegelijk meer opslag en RAM aan boord heeft.

In tegenstelling tot de U11+ is de U11 Life maar IP67 waterbestendig, waardoor je best niet gaat zwemmen met dit toestel. Tijdens de presentatie maakt HTC zich wel sterk dat een occasionele duik of snelle onderwaterfoto geen probleem mag geven. De batterij is aan de magere kant, 2.600 mAh, maar omwille van de zuivere Android-omgeving zou dit mogelijk wel voldoende kunnen zijn. HTC zelf claimt in ieder geval dat het toestel een betere autonomie heeft dan de klassieke U11. Een latere test zal dit effectief uitwijzen. 32 GB opslag is zowat de standaard binnen het middensegment en is ook hier uitbreidbaar met een microSD-kaartje.

https://giphy.com/gifs/3o7aCSvxOZ8AJjeQgM

Liquid Surface

Net als bij de U11+ kan je in de U11 Life ook knijpen. Wat dit als voordeel heeft, lees je in de uitgebreide review van de HTC U11 of in de hands-on van de nieuwe HTC U11+. Net als zijn twee grote broers geniet de U11 Life van het opvallende Liquid Surface-design. Dat oogt bijzonder knap, maar is een vingerafdrukmagneet. Een microvezeldoekje bij de hand houden is een must.

De HTC U11 Life ligt vanaf eind november in de winkel en gaat 349 euro kosten. HTC kiest er voor om voor dat geld dezelfde oortjes met actieve noize cancelling in de doos te stoppen als bij de HTC U11 en de U11+ later op dit jaar. Straf, aangezien vergelijkbare ANC-oortjes al snel 100 euro kosten in de winkel. De toegift komt van pas, aangezien een 3,5 mm-jack niet aanwezig is. Het toestel is beschikbaar in blauw (Saphire Blue) en zwart (Brilliant Black).

 

Specificaties:

  • 5,2 inch (1.080 x 1.920) LCD 16:9-schermverhouding
  • Qualcomm Snapdragon 630
  • 3 GB RAM
  • 32 GB opslag
  • 16 megapixel f/2.0, 16 megapixel selfie f/2.0
  • MicroSD tot 256 GB
  • IP67 waterbestendig
  • Vingerafdruksensor
  • 2.600 mAh batterij

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business