Nieuws

Hoe DJI zijn drones stiller maakt

De Mavic Pro Platinum klinkt niet langer als een reusachtige, kwade wesp.

Eén van de nadelen aan drones is het geluid die ze maken. Wie mooie video’s creëert in het midden van de natuur, verstoort de rust van andere natuurliefhebbers met een irritant zoemend geluid. DJI gebruikt speciale rotorbladen op zijn nieuwste toestel om dat probleem van de baan te werken.

De rotorbladen van de Mavic Pro Platinum zijn gebogen aan de uiteinden. DJI beweert dat deze aanpassing ervoor zorgt dat het toestel 60 procent stiller is. DJI voegde eveneens elektronische snelheidscontrollers toe aan de drone, zodat de rotorbladen afzonderlijk aangestuurd kunnen worden.

Bron: DJI

Uit tests van verschillende mensen blijkt dat de Mavic Pro Platinum niet veel stiller is dan andere drones. Het voornaamste verschil is de frequentie van het geluid dat je hoort. Klassieke drones produceren een hoog gezoem, dat door veel mensen als irritant wordt ervaren. Het geluid van het nieuwe toestel van DJI is een stuk lager, wat aangenamer is.

Wanneer je je drone hoog laat vliegen, verdwijnt het gebrom bovendien naar de achtergrond. Enkel wie actief op zoek is naar geluid, zal de Mavic Pro Platinum opmerken. Hierdoor zal je een stuk minder worden aangestaard wanneer je je toestel in een park laat vliegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business