Nieuws

Tesla-update introduceert trage Chill-modus voor gezinnen

Tesla pronkt graag met zijn Insane- en Ludicrous-mode om recordacceleraties te noteren, maar de nieuwe Chill-modus doet net het omgekeerde. Tesla mikt hierbij vooral op gezinnen.

Het klinkt gek, maar Tesla heeft een update uitgerold die de Model S, X en 3 trager maakt. Waarom? Een elektrische auto heeft vanaf de eerste milliseconde alle koppel beschikbaar, met als resultaat een explosieve acceleratie. Zelfs wanneer je niet de Insane- of Ludicrous-mode inschakelt, trekken Tesla’s bijzonder snel op. Niet zo handig wanneer, zeker in het geval van de Model X, de wagen als gezinsauto dient. Nu is er daarom de Chill-optie.

De software update is sinds dit weekend beschikbaar voor elk type Tesla, of dat nu een Model S, X of 3 is. Voortaan kan je kiezen tussen de standaard acceleratie, of de ‘Chill’-optie die veel rustiger optrekt.

Hoeveel trager de auto wordt is nog niet geweten, maar we vermoeden dat het meer als een klassieke benzinewagen zal zijn. Minder direct koppel beschikbaar wanneer je toevallig teveel op het gaspedaal duwt. Wie het te traag vindt, kan tijdens het rijden de instellingen gewoon aanpassen naar ‘Normaal’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business