Nieuws

iPhone X is de breekbaarste iPhone ooit

Een verzekeringsbedrijf liet verschillende valtesten los op de iPhone X. Hun conclusie: de iPhone X is de breekbaarste, hoogst geprijsde en duurste om te repareren iPhone ooit.

SquareTrade, een verzekeringsbedrijf voor gadgets, onderwierp de iPhone X aan een series van tests. Het toestel dat volledig uit glas bestaat, kwam gebroken uit de strijd. Het verzekeringsbedrijf geeft de iPhone X dan ook een score van 90 (100 is het slechtst) en noemt het toestel de breekbaarste iPhone ooit.

Valtesten

SquareTrade gebruikt een robotachtige machine om smartphones en andere gadgets aan geijkte testen te onderwerpen. Het bedrijf liet een iPhone X driemaal vallen vanop 1,8 meter hoogte. Bij een zijwaartse val was het onmiddellijk prijs: een deel van het scherm werkt niet meer en er zijn grote krassen op de randen van het toestel. Wat nog erger is, is het feit dat home-swipe niet langer werkt. Zonder reparatie is het toestel nutteloos.

Hierna landde de iPhone X op zijn voorkant. De resultaten zijn hierbij vergelijkbaar als bij de voorgaande valtest. Het scherm is wederom kapot en het glas is geboren, met loszittende splinters tot gevolg. Bovendien werkt Face ID niet langer. Aangezien de iPhone X geen home-knop heeft, moet je daardoor terugvallen op een ouderwetse pincode.

[related_article id=”220096″]

Ten slotte landde het toestel op zijn achterkant, wat de minste schade toebracht. Het duurzame glas waar Apple het over had in zijn persconferentie barst volledig, al blijft bij deze test het scherm gespaard.

SquareTrade voerde eveneens een tuimeltest uit. In een toestel dat je kan vergelijken met een wasmachine tuimelt de iPhone X 60 seconden rond. Wanneer het bedrijf hun toestel weer bekijkt, is de glazen achterkant gebroken en werken Face ID en home-swipe niet langer.

Herstelbaarheid

Wanneer je je iPhone X laat vallen, is de kans dan ook groot dat je een grote herstelling moet laten uitvoeren. Jammer genoeg zal deze herstelling niet van een leien dakje gaan. SquareTest vertelt in zijn testvideo dat de vele kabels en gesplitste batterij ervoor zorgen dat je interne componenten moeilijk kan verwijderen. Bovendien heeft de iPhone X een erg klein moederbord, dat bijgevolg moeilijk te herstellen is, en een duur OLED-scherm.

“De iPhone X is de breekbaarste, hoogst geprijsde en duurste om te repareren iPhone ooit,” is dan ook de conclusie van SquareTrade.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business