Nieuws

Microsoft gaat meer investeren in eigen games

In de afgelopen jaren kreeg het concern kritiek omwille van het sluiten van gamestudio's zoals Lionhead en Press Play. Nu wil het de Xbox-console opnieuw meer voorzien van grote, eigen titels.

Microsoft gaat meer geld steken in het ontwikkelen van eigen gametitels. Dat heeft Phil Spencer, die aan de leiding staat van de Xbox-divisie bij Microsoft, gezegd tijdens een interview met Bloomberg. Hij wil dat de gamingdivisie bij Microsoft terug bloeit en zo een van de sterkste kanten van het bedrijf wordt. Een optie is om eigen gamestudio’s te openen, een andere is om bestaande producenten op te kopen.

Weinig exclusives

In tegenstelling tot Nintendo en Sony heeft Xbox maar weinig eigen exclusieve titels om mee uit te pakken. Sony heeft onder meer Uncharted 4 en Horizon Zero Dawn, Nintendo kan zieltjes van fans inwinnen met zijn iconische personages zoals Mario en Zelda. Microsoft heeft naast Gears of War en de Halo-franchise maar weinig te bieden. Onder meer sloot ze in de afgelopen jaren de deuren van studio’s Lionhead (bekend van de Fable-franchise) en Press Play (bekend van platformer Max). Microsoft slaat daarbij mea culpa en wil terug leven blazen in de divisie.

[related_article id=”215978″]

In een nieuwe strategie wil het minder inzetten op het verkopen van consoles. Games en abonnementen worden significanter. Ook e-sports en streaming worden twee belangrijker ingrediënten in het nieuwe Microsoft-sausje. Volgens Spencer mogen we dan ook in de komende drie jaar een nieuwe streamingdienst verwachten van Microsoft, waarbij je geen Xbox-console nodig hebt. Daar werd eerder in 2012 al mee geëxperimenteerd, maar toen vond het bedrijf het niet de moeite om erin te investeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business