Nieuws

Windows 10 en Android krijgen ‘AirDrop’: deel bestanden via bluetooth

Microsoft en Google ontwikkelen elk hun eigen variant van Apples AirDrop. Je kan vandaag al met een testversie van de nieuwe functies aan de slag.

Op Apple-toestellen (zowel op macOS als iOS) is het al langer mogelijk om met AirDrop bestanden over korte afstand via bluetooth te delen via Airdrop. Ook Microsoft en Google experimenteren nu met gelijkaardige functies.

Windows Near Share

Microsoft heeft de Windows 10 Insider Build 17035 beschikbaar gesteld binnen het Windows Insiders Program. Met de Near Share-functie wordt het mogelijk om snel foto’s, documenten of andere bestanden uit te wisselen tussen nabije computers en tablets. Wel moeten beide systemen op de laatste testbuild van Windows 10 draaien. Ook moeten beide pc’s bluetooth (geactiveerd) aan boord hebben en op een korte afstand van elkaar verwijderd zijn, zodat bluetooth nog een goede verbinding heeft.

In het Actiecentrum kan je de Near Share-functie activeren.In het menu voor delen van items kan je nabije pc’s vinden. Wanneer iemand dan een bestand probeert te versturen, zal de ontvanger een melding ontvangen.

Google Files Go

Ook Google experiment met een dergelijke app, Files Go. Die is echter niet alleen bedoeld om bestanden te delen tussen Android-apparaten, maar moet een alternatief vormen op de standaard bestandsbeheerder die je op elke smartphone terugvindt. Zo kan je naast het delen van bestanden ze ook beheren of opkuisen. De klassieke file manager op Android is vaak onoverzichtelijk – hoe vaak heb jij de app al geopend? -, terwijl Files Go het klusje heel wat eenvoudiger maakt.

Wel moeten beide partijen de app hebben staan om bestanden te kunnen delen. Je kan de bètaversie al in de Play Store downloaden, maar mogelijk kunnen er nog bugs optreden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business