Nieuws

Apple zou volgend jaar goedkopere iPhone X uitbrengen

Volgens een gereputeerde analist houdt het bedrijf drie nieuwe versies van de iPhone X klaar voor 2018, waaronder een meer betaalbaar model met LCD-scherm.

Apple wil in 2018 drie nieuwe versies van de iPhone X uitbrengen, zo stelt analist Ming-Chi Kuo. Hij heeft daarvoor geen tastbare bewijzen, maar desalniettemin is zijn aankondiging niet zomaar af te doen als gerucht. De man heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd in het voorspellen van nieuwe producten van Apple.

[related_article id=”218962″]

Volgens Kuo komt er in 2018 al een verbeterde versie van de bestaande 5,8 inch iPhone X, met daarnaast nog twee nieuwe modellen: een Plus-model van 6,5 inch én een goedkopere variant met LCD-scherm. De huidige iPhone X bevat een OLED-scherm, een materiaal dat in vergelijking met LCD minder energie verbruikt en kleuren levendiger toont.

Specifieke informatie over de smartphones heeft de analist niet, maar hij stelt dat de vernieuwde 5,8 inch iPhone X en de iPhone X Plus waarschijnlijk enkel in afmeting zullen verschillen. Het goedkopere model zal daarentegen zowel op het vlak van designkwaliteit als hardware afwijken van premiummodellen, onder andere door een lagere schermresolutie. Kuo schat dat het LCD-toestel een prijskaartje van ongeveer 649 tot 749 dollar zal meekrijgen. Over de kostprijs van de andere twee iPhones vermeldt hij niets. Ming-Chi Kuo verwacht dat Apple in 2018 de problemen met zijn voorraadketen opgelost zal hebben, waardoor hij optimistisch is over de beschikbaarheid van de volgende iPhone X-generatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business