Nieuws

Huawei zet ongevraagd Quik-app op smartphones

Huawei-smartphones kregen er vorige week zonder waarschuwing een app bij. Het bedrijf spreekt over een interne fout.

Verschillende Huawei-gebruikers stelden afgelopen week na een update vast dat hun smartphone een app rijker was. Op hun telefoon verscheen ongevraagd en zonder waarschuwing GoPro Quik, een videobewerkingsapp van de gelijknamige camerabouwer. Tot nu toe lijken enkel de Huawei P9, Huawei Mate 10 Pro en de Honor 9 slachtoffer geworden te zijn van de plotse app-uitbreiding.

De onverwachte toevoeging van Quik viel niet meteen in goede aard. De app kreeg een bak slechte reviews te verwerken van gebruikers die niet gediend waren met de spontane verschijning van het programma. Huawei stelt in een reactie tegenover Android Planet dat de uitrol van de app “het resultaat van een interne fout” was en biedt zijn excuses aan. Het bedrijf zal onderzoeken wat er precies is foutgelopen bij de update.

Een deel van de verklaring is allicht het feit dat Huawei de Quik-app op sommige toestellen standaard installeert als bloatware. Het bedrijf sloot dit jaar een samenwerking af met GoPro om de app op de P10-modellen te plaatsen. Er is waarschijnlijk iets misgelopen op de servers van Huawei waardoor de app bij de verkeerde toestellen werd geïnstalleerd. Wie geen boodschap heeft aan de Quik-app, kan het programma zonder problemen weer van zijn toestel verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business