Nieuws

Details Samsung Galaxy S9 gelekt: weinig verandering

De nieuwe telefoon zou qua ontwerp niet veel verschillen van de S8. Wel wordt de vingerafdrukscanner onder de camera geplaatst en krijgt hij stereospeakers.

Samsung zal zijn nieuwe flagships waarschijnlijk onthullen in januari tijdens technologiebeurs CES, zo schrijft notoir lekker Evan Blass – ook gekend als EvLeaks – op Venturebeat. Het ontwerp van de nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9+ zou haast identiek zijn aan dat van de Galaxy S8. Wel zou zijn vingerafdrukscanner slimmer geplaatst worden en krijgt hij stereospeakers.

[related_article id=”218160″]

De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen respectievelijk een paneel van 5,8 en 6,2 inch. Dit zijn exact dezelfde afmetingen als bij hun voorgangers. Terwijl concurrenten (zoals Apple, Huawei en HTC) afstand deden van de koptelefoonaansluiting, blijft er bij de Zuid-Koreaanse fabrikant ruimte voor een geluidsjack. De S9 zou een enkele camera hebben, terwijl de S9+ over een dubbel setje beschikt. Hun werkgeheugen bedraagt respectievelijk 4 GB en 6 GB en beide toestellen zouden 64 GB aan opslagruimte krijgen.

De fabrikant maakt met de nieuwe Galaxy-generatie komaf met één grote frustratie: de vingerafdrukscanner wordt nu geplaatst onder de camera in plaats van ernaast. Dat was volgens Cédric het grootste heikel punt van de Samsung Galaxy S8. De sensor zat té hoog en niet centraal waardoor hij heel onhandig weggestopt was. Met de nieuwe Galaxy S9 moet het eenvoudiger worden om hem met je wijsvinger te bereiken. Daarnaast voegt Samsung stereospeakers toe aan de behuizing. Waar die hun stekje zullen veroveren, is nog niet bekend.

Nog even wachten

In Las Vegas op elektronicabeurs CES wil de fabrikant al een tipje van de sluier laten zien. De volledige presentatie zal volgens Blass in maart plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business