Nieuws

Firefox waarschuwt je als website gehackt is

Firefox zal zijn gebruikers laten weten wanneer ze een pagina bezoeken met een niet zo optimale beveiliging.

Gebruikers van Firefox mogen zich verwachten aan een nieuwe service. De browser zal je er binnenkort op wijzen als je een website bezoekt die gehackt is. Mozilla werkt voor de nieuwe functie samen met Troy Hunt, de initiatiefnemer achter website ‘Have I Been Pwnd‘, die je vertelt of je e-mailadres gestolen is.

 

 

De code voor de nieuwe functie is nog in ontwikkeling, maar een bètaversie staat al beschikbaar op GitHub. Wie gebruik maakt van de ontwikkelaarsversie van Firefox, kan de veiligheidsupdate al uitproberen door het daar te downloaden. De functie is simpel: bezoek je een gehackte site, dan zal er bovenaan een melding verschijnen dat je een gehackte website bezoekt. Het houdt je dus niet tegen om je alsnog op de website te wagen, maar geeft je wel een indicatie over de veiligheidspraktijken van de pagina, mocht je er een account willen aanmaken. Als je er al een account hebt, dan kan het je aanzetten om na te gaan of het profiel gecompromitteerd is en eventueel actie ondernemen.

De ontwikkelaars overwegen ook om een optie in te bouwen die gebruikers toelaat om zich via de melding te kunnen inschrijven op een nieuwslijst van Have I Been Pwnd – de website zal ze dan op de hoogte stellen mocht hun e-mailadres onderdeel uitmaken van een toekomstige datadiefstal. Aan die optie hangen echter privacyvragen vast.

[related_article id=”220447″]

Hunt zegt dat hij en Mozilla momenteel nog druk bezig zijn met het uitwerken van de functie. “Firefox is aan het kijken welke websites een lek ondervonden en we praten over andere manieren om de data in de toekomst te gebruiken,” verklaart hij in een reactie aan Engadget. Hunt is blij dat de browser zich wil inzetten om mensen meer bewust te maken van hun online veiligheid.

Firefox lanceerde onlangs een sterk herwerkte versie van zijn browser. Het design heeft een volledige make-over gekregen, en ook achter de schermen heeft Mozilla danig gesleuteld om de browser een snelheidsboost te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business