Nieuws

Smartphoneverkoop derde kwartaal: Samsung spant de kroon

Tussen juli en september gingen er opnieuw meer smartphones over de toonbank dan vorig jaar. Samsung, Apple en Huawei veroverden hun stek op het podium.

Ondanks de verzadiging van de markt blijven smartphones jaar na jaar meer verkopen. Terwijl vorig jaar analisten voorspelden dat die cijfers dit jaar zouden omkeren, tekende de verkoop ook dit kwartaal weer groene cijfers op. De wereldwijde markt groeide in het derde kwartaal met zo’n drie procent ten opzichte van vorig jaar, in totaal goed voor 383 miljoen stuks tussen juli en september. Dat blijkt uit de cijfers van Gartner.

[related_article id=”187493″]

Samsung kende het meest indrukwekkende kwartaal, goed voor een stijging van 19,3% in verkoop. De laatste keer dat Samsung zo’n groei kende was in het vierde kwartaal in 2015. Deze positieve trend kunnen we voor een groot deel wijten aan de populariteit van de Galaxy 8 en Note 8.

Nog geen iPhone X

Samsung en Apple verdedigden hun gouden en zilveren plak tegen de Chinese concurrentie. De Chinese smartphonemakers Huawei, Oppo en Xiaomi vervolledigen wel de top vijf. Terwijl ze in eigen land een daling optekenden, kenden ze wereldwijd ook sterke groeicijfers. Apple is de enige fabrikant in de top vijf die geen tweecijferige groei kent. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat de iPhone X nog niet beschikbaar was toen de cijfers werden vergaard.

China blijft de grootste afzetmarkt wereldwijd voor smartphones, goed voor 27,9 procent van de verkoop. In eigen land is er wel een daling van 11 procent, maar de Chinese markt blijft meer dan twee keer zo groot dan die in de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business