Nieuws

5G-snelheidstest: 8K-video downloaden in de trein

Tijdens een test nabij Tokio slaagden onderzoekers erin om een 8K-video te downloaden en 4K-video te uploaden in een rijdende trein.

Samsung en de Japanse provider KDDI sloegen de handen in elkaar om te kijken welke snelheidspieken de nieuwe 5G-technologie kan halen, zo maakte het Zuid-Koreaanse concern bekend. De onderzoekers slaagden erin om een 8K-videobestand te downloaden en een 4K-video te uploaden op een trein die aan een snelheid van 100 kilometer per uur reed. Ze haalden een internetsnelheid van 1,7 gigabit per seconde.

De twee bedrijven werken al samen sinds 2015 en willen tegen 2020 5G commercieel lanceren. Voor de test installeerden ze een 5G-ontvanger en -router. De proef werd uitgevoerd tussen 17 en 19 oktober in de Japanse stad Saitama, nabij Tokio. Op de trein was verder een camera aanwezig die beelden in 4K-resolutie opnam. Eerder dit jaar hebben Samsung en KDDI al een 5G-test uitgevoerd in een rijdende auto in Tokio.

[related_article id=”219831″]

Volgens de bedrijven toont de test aan dat de 5G-apparatuur ingezet kan worden voor verbeterde wifi in de trein. In België hebben we echter nog steeds geen wifi op de trein, en de NMBS heeft ook geen plannen om dat in de nabije toekomst te veranderen. KDDI wil in 2020 5G aanbieden in Japan. In België krijgt een campus uit Hasselt volgend jaar de primeur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business