Nieuws

Samsung krikt opslagcapaciteit smartphones op naar 512 GB

Samsung heeft de productie aangevat van eUFS-geheugenchips met een opslagcapaciteit van 512 gigabytes.

Tot voor kort was 64 GB aan opslagruimte op een smartphone overbodige luxe. Apps namen bijlange niet zoveel plaats in, en naast enkele foto’s en liedjes herbergen we maar weinig mediabestanden op onze telefoon. Samsung wil echter dat we binnenkort ook onze filmbibliotheek kunnen stallen op ons toestel. Daarom verdubbelde het de maximale opslagruimte van zijn embedded Universal Flash Storage (eUFS)-chips van 256 GB naar 512 GB, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. De massaproductie van de geheugenchips is gestart.

De chips zouden specifiek ontwikkeld worden voor smartphones en hebben een capaciteit van 512 gigabytes. Ook slaagde het erin om zijn schrijf- en leessnelheid een tikkeltje op te krikken ten opzichte van zijn voorganger van 256 GB. De sequentiële leessnelheid bedraagt nu 860 MB/s, de snelheid voor willekeurig lezen is 42.000 input/output operations per second (IOPS) en de schrijfsnelheid bedraagt 40.000 IOPS. De nieuwe eUFS bestaat uit acht lagen van V-NAND-geheugen van 64 GB en een controller.

[related_article id=”183552″]

Met het nieuwe flashgeheugen kan een telefoon voortaan 130 videofragmenten van 10 minuten op een UHD-resolutie herbergen. Een video van 5 GB zou in 6 seconden kunnen overgezet worden naar een SSD.

Flagships maken al langer gebruik van UFS-geheugenkaarten. Zo gebruikt Samsung al sinds de lancering van de Galaxy S6 en S6 Edge UFS-geheugen in plaats van het tragere eMMC-geheugen. Ook belooft deze nieuwe technologie de microSD-kaartjes te overklassen: het is een kwestie van tijd vooraleer de snellere UFS-kaartjes de standaard worden voor uitbreidbaar geheugen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business