Nieuws, slider

Amazon Echo komt naar België

Voortaan kan je ook in België een slimme luidspreker met Alexa bestellen. Ook maakt de streamingdienst Amazon Music bij ons zijn intrede.

Voortaan kan je de slimme luidspreker Amazon Echo ook bestellen vanuit ons land. Dat kondigde Amazon aan in een persbericht. Ook in 27 andere nieuwe landen kan je de Amazon Echo nu bestellen, waaronder Nederland en Luxemburg.

Het gaat onder meer om de Echo Dot (59,99 euro), Echo (99,99 euro) en Echo Plus (149,99 euro). Via deze slimme luidsprekers kan je praten tegen slimme assistent Alexa. Met allerlei spraakcommando’s kan je onder meer een liedje opzetten of het weerbericht opvragen. Momenteel is Amazon Echo het Nederlands nog niet machtig. Daarom veroverden de slimme luidsprekers nog niet de Belgische woonkamers. Een gemiste kans volgens collega Cedric, die (on)geduldig afwacht totdat het Nederlands ondersteund wordt.

Amazon verovert de Benelux

Amazon zet steeds meer in op de Benelux. Begin november rolde het zijn ledenabonnement Prime uit in ons land. In ruil voor 5,99 euro per maand krijg je onder andere gratis next-day delivery, toegang tot streamingdiensten Prime Video en Twitch Prime, en onbeperkte opslagruimte voor foto’s in de cloud met Prime Photo. Tot eind maart doet Amazon daar nog een schepje bovenop, en verlaagt het de prijs naar 3,99 euro per maand om nieuwe klanten te ronselen.

Plannen voor een Belgische webwinkel zijn er niet. Het Duitse platform Amazon.de moet de Vlaamse consumenten opvangen, terwijl de Waalse consumenten al jaren terechtkunnen op het Franse platform. Op die manier kan Amazon desalniettemin de titel van de grootste webshop in België wegkapen in de Twinkle100.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business