Nieuws

Nieuwe batterij maakt je oude iPhone weer sneller

Werkt je oude iPhone traag? Het lijkt erop dazt je zijn oorspronkelijke snelheid weer naar boven kan halen door de batterij te vervangen.

Reddit-gebruiker TeckFire schrijft op het sociale medium dat zijn iPhone 6S een stuk sneller is geworden nadat hij de batterij verving. De iPhone-eigenaar deelt Geekbench-scores die bij een tweede test verdubbeld zijn. Hij denkt dat Apple het CPU-gebruik van iPhones aanpast aan de hoeveelheid batterij die je nog over hebt. Door ouderdom verliest een accu een deel van zijn capaciteit, waardoor het CPU-gebruik verlaagd wordt.

Kloksnelheid

Apple heeft voorlopig nog geen officiële mededeling gedaan met betrekking tot de bevindingen van TeckFire. Toch ziet het er naar uit dat de Reddit-gebruiker wel eens gelijk zou kunnen hebben. Toen de iPhone 6S werd uitgerold in 2016 meldden een hoop eigenaars batterijproblemen. Wanneer de capaciteit van hun batterij naar 30 procent zakte, schakelde de iPhone zich automatisch uit. Dat probleem werd opgelost met de uitrol van iOS 10.2.1. Mogelijks loste Apple het batterijprobleem toen op door het CPU-gebruik variabel te maken. Eenmaal een accu slijtage vertoont, zal je toestel daardoor trager worden.

TeckFire vermoedt dat nieuwere iPhones niet getroffen zijn door het probleem, aangezien de A10- en A11-chips aparte cores hebben voor laag energieverbruik. Deze rekenkeren gebruiken slechts een vijfde van de energie van de normale cores en worden zo vaak mogelijk gebruikt. Pas wanneer de prestaties van je iPhone beter moeten worden, worden de snellere rekenkernen ingezet.

Controle

Wie prestatieproblemen met zijn iPhone ervaart, kan CPU DasherX gebruiken om na te gaan of iOS de kloksnelheid van zijn toestel verlaagt. De gratis app toont onder andere ‘CPU Frequency’. Dat getal moet je vergelijken met de originele kloksnelheid van je iPhone. De iPhone 6S zou een kloksnelheid van 1.848 MHz moeten hebben, maar sommige Reddit-gebruikers rapporteren een snelheid van 600 MHz. Indien CPU Frequency eveneens zo’n lage snelheid geeft voor jouw toestel, kan je overwegen om de batterij te (laten) vervangen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business