Nieuws

Dit is de Nokia 9: specificaties gelekt

Nokia plant de uitrol van een nieuw vlaggenschip. Na gelekte beelden zijn nu ook de specificaties van de Nokia 9 gekend.

De Nokia 8 was het eerste Nokia-vlaggenschip sinds HMD de rechten over de merknaam kreeg. Dat toestel krijgt binnenkort een opvolger: de Nokia 9. HMD laat zelf nog niks los over de smartphone, maar documenten van de Federal Communications Commission (FCC) verklappen het merendeel van de specificaties van de Nokia 9. Bovendien werden eerder al renders gelekt van het nieuwe vlaggenschip.

Scherm

Uit de gelekte beelden bleek dat de Nokia 9 een groot scherm en erg dunne schermranden heeft. Dat vermoeden wordt bevestigd door de documenten van de FCC. Het toestel heeft een OLED-scherm van 5,5 inch groot dat wordt gemaakt door LG. Dat is een verandering ten opzichte van de Nokia 8, wat een IPS LCD-scherm heeft.

Verder bevat de Nokia 9 een Snapdragon 835 en een 3.250 mAh-batterij. De chip van de Nokia 9 is hetzelfde als zijn voorganger, terwijl de capaciteit van de batterij verbetert. De Nokia 8 heeft een 3.090 mAh-batterij, waarmee het toestel een score van 8 uur haalt op de PC Mark 2.0 Battery test: een gemiddeld resultaat. Hoogstwaarschijnlijk zal de Nokia 9 het iets langer volhouden.

Oreo

Uit de FCC-documenten blijkt verder dat de Nokia 9 een dubbele camera achteraan krijgt, met een resolutie van 12 en 13 MP. Hoe deze sensoren samenwerken, blijft jammer genoeg nog steeds een raadsel. De selfiecamera heeft een resolutie van 5 MP.

[related_article id=”217671″]

De Nokia 9 heeft 128 GB opslagruimte, een verdubbeling ten opzichte van zijn voorganger, en komt met Android 8.0 Oreo. Hoeveel RAM het toestel heeft en wat het ding kost, is jammer genoeg nog niet bekend.

Gekende specificaties:

  • 5,5 inch OLED-scherm
  • Snapdragon 835
  • 128 GB opslagruimte
  • 250 mAh-batterij
  • Dual camera 12 MP + 13 MP
  • Selfiecamera 5 MP
  • Android Oreo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business