Nieuws

LG brengt ultrabrede 5K-monitor met HDR uit

LG onthult een monitor voor superlatieven. De nieuwe 34WK95U heeft met een 5K-scherm met ongeziene resolutie en ondersteuning voor HDR.

LG licht het doek van drie nieuwe monitors die het volgend jaar zal uitbrengen. Alle drie de schermen komen met LG’s nieuwe ‘nano IPS’-technologie die de accuraatheid van kleuren op het scherm naar het volgende niveau moet tillen. De grootste blikvanger van het trio is de 34W95U: een ultrawide monitor van 34 inch met 5K-resolutie en HDR-ondersteuning.

[related_article id=”221126″]

Het gaat om LG’s allereerste 21:9-scherm met 5K resolutie, in absolute cijfers vertaalt dat naar 5.120 x 2.160 pixels op het scherm. Zoals gezegd vind je er de nano IPS-technologie op terug, gekoppeld aan ondersteuning voor HDR. Het scherm komt ook met een Thunderbolt 3-poort waarmee je het kan koppelen met een laptop zonder de nood aan een aparte stroomtoevoer.

Of je hier effectief kan spreken van 5K is discussieerbaar. In feite is de 34W95U een uitgerekte versie van LG’s bestaande 5K-scherm. De twee schermen hebben hetzelfde aantal pixels verticaal, alleen in de breedte zijn er pixels toegevoegd. Het is iets dat bij elk ultrabreed-scherm voorkomt. In de praktijk is de 34W95U daarom eigenlijk een 4K ultrawide-monitor.

Verder onthulde LG nog twee andere schermen. De 32UK950 is een 32 inch-scherm met 4K resolutie en HDR, en de 34GK950G gaming monitor met QHD-scherm en G-Sync.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business