Nieuws

Apple wil iOS- en Mac-apps combineren

Apple wil het mogelijk maken voor ontwikkelaars om apps te creëren die zowel voor iOS als macOS dienen.

Apple laat ontwikkelaars vanaf volgend jaar apps creëren die zowel op iOS als macOS werken. De software past zich aan het platform waarop het draait aan. Zo weet Bloomberg. Een exacte lanceringsdatum is momenteel nog niet gekend, al is de kans reëel dat Apple de universele apps in de herfst lanceert. Dan rolt het bedrijf immers een nieuwe versie van iOS en macOS uit.

Hoe Apple het mogelijk wil maken dat apps op zowel iPhones als Macbooks werken, is niet gekend. Wel zal de aanpassing met name de app store voor macOS ten goede komen. De iOS-store is erg populair en bevat een enorm aanbod van apps die regelmatig geüpdatet worden. Ontwikkelaars laten doorgaans macOS links liggen, waardoor de online shop van dat platform een stuk minder uitgebreid is. Universele apps zullen ervoor zorgen dat updates en nieuwe apps gemakkelijker naar macOS komen.

Universal Windows Platform

Apple is niet het eerste bedrijf dat een dergelijk idee heeft. Microsoft biedt het Universal Windows Platform aan ontwikkelaars aan, zodat zij software voor onder andere Windows, Windows Phones, de Xbox en HoloLens kunnen maken. Ook Google werkt aan een soortgelijk plan en hevelt Android-apps over naar Chrome OS.

In theorie zijn universele apps een goed idee, maar tot nu toe bleef een groot succes uit. Niet alle platformen zijn even geschikt voor bepaalde toepassingen, waardoor het moeilijk is om één applicatie te maken die op alle platformen goed werkt. Bovendien vinden ontwikkelaars sommige platformen nu eenmaal interessanter dan andere platformen, waardoor ze zich liever focussen op één besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business