Nieuws

Samsung, LG en HTC reageren op Apples batterijschandaal: “Niet bij ons”

Uit de verschillende reacties blijkt dat Apple als enige heil ziet in het vertragen van een smartphone om de batterij te sparen.

Het vertragen van een smartphoneprocessor om de batterij minder te belasten lijkt een unieke ingreep te zijn in de sector. Twee weken geleden gaf Apple toe dat het via een software-update zijn iPhones vertraagde wanneer de capaciteit van de batterij achteruitging. Het nieuws veroorzaakte controverse en Apple heeft ondertussen al verschillende rechtzaken aan zijn been.

[related_article id=”180918″]

Ook andere smartphonefabrikanten zagen zich genoodzaakt om zich uit te spreken over de zaak. Tot nu toe heeft geen ander bedrijf aangegeven dat het iets soortgelijk zoals Apple doorvoert op zijn toestellen. Zowel Samsung en LG als HTC en Motorola hebben laten weten dat ze hun smartphones niet bewust vertragen met het ouder worden.

LG stelde dat het nooit iets dergelijks zal doen, omdat het bedrijf “geeft om wat onze klanten van ons denken”. Gelijkaardige ontkenningen vielen te horen bij HTC en Motorola. Samsung liet weten dat het andere methodes gebruikt om prestaties gelijk te houden: “We verzekeren een lange batterijduur van mobiele toestellen door gelaagde veiligheidsmaatregelen, waaronder software-algoritmes die de stroom en oplaadtijd van een batterij beheren.”

Om de kritiek te pareren en de gemoederen te sussen over de vertragingsingreep heeft Apple aangekondigd dat het volgend jaar het vervangen van een iPhone-batterij een pak goedkoper zal maken. Wie zijn toestel in 2018 binnenbrengt, betaalt 29 euro in plaats van 89 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business