Nieuws

Microsoft vraagt patent aan voor iPhone-dock met speaker

Microsoft werkt aan een dockingstation voor iPhone. Het toestel zal dubbelen als zakelijke speaker en is uitklapbaar.

Microsoft diende een patent in om de rechten te verzekeren voor een nieuw soort dockingstation. Het bedrijf wil een uitklapbaar toestel op de markt brengen dat dubbelt als een VOIP speaker voor zakelijke toepassingen. Het toestel staat in het octrooi beschreven onder de naam “User Input Peripheral”.

De begeleidende tekeningen van het patent laten zien wat Microsoft juist in gedachten heeft. Het toestel is compact en bolvormig. Eens opengeklapt vind je er een dockingstation voor een Apple lightning-poort terug. Op een van de tekeningen staat tevens een iPhone afgebeeld die gekoppeld is met het toestel.

 

Het patent beschrijft dat het accessoire zowel via USB als met bluetooth te verbinden is aan een computer of mobiel toestel. Op het apparaat zijn ook specifieke knoppen voorzien om applicaties als Skype snel te lanceren, wat erop wijst dat Microsoft het product waarschijnlijk voor professionele gebruikers in de markt zal zetten. Het feit dat de tekeningen erg gedetailleerd zijn, suggereert ook dat het bedrijf al erg ver staat in het productieproces. Tegenwoordig zijn speakers speciaal gebouwd voor digitale assistenten erg in opmars, maar dat lijkt hier niet de focus. Het patent vermeldt geen specifieke spraaktoepassingen noch Cortana.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business