Nieuws

Nieuwe Dell XPS 13 nog dunner en met 4K

Dell's meest luxueuze laptop krijgt een make-over. De vernieuwde XPS 13 komt met een Coffee Lake-chip, een speciale witte afwerking en een nog dunner frame.

Dell is klaar om een nieuwe XPS 13 te lanceren. In aanloop naar electronicabeurs CES gunt de laptopfabrikant de wereld al een blik op de vernieuwde premiumlaptop. De XPS 13 had al een erg dun profiel, en Dell heeft daar nog een paar millimeter van afgehaald in de bezels. Je krijgt ook de mogelijkheid om voor 4K te opteren.

Wit en goud

De XPS 13 (2018) krijgt verse processors: wie de laptop koopt kan kiezen tussen een Intel Core i5 of i7 van de achtste generatie oftwel Coffee Lake. Net zoals zijn voorloper komt de laptop in twee smaken als het om schermresolutie gaat: een standaard scherm of een touch screen. Het gewone scherm komt met een full HD-resolutie. Opteer je voor touch dan kan je kiezen tussen full HD en UltraSharp 4K, wat een vernieuwing is ten opzichte van de oude versie. De 4K-versie van de XPS 13 propt 3.840 x 2.160 pixels in het 13,3 inch-paneel. De computer ondersteunt tot 16 GB RAM en tot 1 TB PCIe SSD-geheugen.

[related_article id=”176843″]

Dell heeft de randen van het scherm verder bijgetrimd. De bezels van 4 millimeter zijn 23 procent dunner dan bij de voorganger. Om de illusie van een randloos scherm te behouden, blijft Dell de webcam onderaan het scherm plaatsen. Volgens de fabrikant kan het toestel 19 uur halen uit zijn 52 W-batterij. Opmerkelijk is ook dat Dell een nieuwe kleurencombinatie introduceert: naast zwart is het toestel nu ook in wit-en-roosgoud te verkrijgen. Om die nieuwe kleur te verkrijgen werkt Dell met glasvezel in plaats van de koolstofvezel van het zwarte model. Die verandering geeft het witte model iets meer textuur.

Verder verliest de XPS 13 zijn USB Type A-poort en zijn SD-kaartlezer. In de plaats daarvan krijg je een microSD-kaartlezer, 2 Thunderbolt 3-poorten en 1 USB-C 3.1 ingang. Er is ook nog altijd een audio-poort. Wie belang hecht aan veiligheid kan nu ook een model met vingerafdrukscanner bestellen met ondersteuning voor Windows Hello. De laptop start vanaf 999 dollar, een versie met Ubuntu heb je vanaf 949 dollar. De euro-prijs is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business