Nieuws

HP roept oververhittende batterijen terug: ben jij getroffen?

De batterijen van bepaalde HP-laptops zijn ontvlambaar. Om geen risico te lopen voor een eventuele brand, kan je de accu gratis laten vervangen.

Verschillende batterijen in HP-laptops vertonen een defect waardoor ze vatbaar zijn voor oververhitting. Daardoor kan er brand uitbreken of kunnen klanten brandwonden oplopen, zo luidt het in een mededeling. HP vervangt de getroffen exemplaren gratis: iedereen die een van deze modellen heeft kan zijn oude batterij inruilen voor een nieuwe.

De accu’s in kwestie zitten in toestellen die tussen december 2015 en december 2017 verkocht werden bij de volgende modellen:

  • HP Probook 64x (G2 en G3)
  • HP ProBook 65x (G2 en G3)
  • HP x360 310 G2
  • HP Envy m6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11
  • HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3)

Ook afzonderlijk gekochte vervangbatterijen kunnen de fout bevatten en moeten worden ingeruild. Wie een defect accu bezit, legt het best meteen opzij. Je kan de laptop natuurlijk wel blijven gebruiken in combinatie met een stopcontact. HP voert een BIOS-update door die de batterij deactiveert, zodat je de laptop kan blijven gebruiken aan de adapter. Het bedrijf raadt sterk aan deze update door te voeren en de ‘Battery Safety Mode’-instelling te aanvaarden als er een venster verschijnt.

Controletool

Ben je niet zeker of jouw laptop getroffen is? HP stelt een tool ter beschikking zodat je kan nagaan of jouw batterij een defect bevat: de HP Battery Validation Utility. De tool vereist .Net-framework 4.5.2 en het HP-software-raamwerk. Die ondersteunende software staat naar alle waarschijnlijkheid al geïnstalleerd op je pc. Is dit niet het geval, dan kan je het volledige pakket (inclusief de nodige raamwerken) hier downloaden.

[related_article id=”220686″]

Ontploffende of ontbrandende batterijen zijn zeldzaam, maar van tijd tot tijd doet zoiets zich wel voor. Denk maar aan de Note 7 uit 2016, die wereldwijd teruggeroepen werd wegens een defect in de batterij. Het is bovendien niet de eerste keer dat HP te kampen heeft met ontvlambare batterijen. Ook vorig jaar was er een terugroepactie wegens brandgevaar.

Update: HP liet ons het volgende weten in een statement.

De kwaliteit en veiligheid van alle HP producten hebben onze hoogste prioriteit. We zijn er recent achter gekomen dat batterijen, die door een van onze leveranciers zijn geleverd voor bepaalde notebooks en mobile workstations een mogelijk veiligheidsrisico hebben. We nemen direct actie om dit issue te adresseren inclusief een vrijwillige recall en vervanging van de batterijen. Deze activiteit betreft ongeveer 0,1 procent van de HP systemen die wereldwijd zijn verkocht in de laatste twee jaar.

Klanten kunnen HP’s site bezoeken en controleren of de batterij moet worden vervangen. De klanten wiens notebook of mobile workstation het betreft kunnen de batterijen zonder kosten vervangen en kunnen hun apparaat veilig blijven gebruiken door de batterij in Safety Mode te zetten en gebruik te maken van externe energie bron.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business