Nieuws

LG lanceert verschillende robotbutlers

LG breidt zijn aanbod van robots verder uit met de introductie van toestellen voor in hotels en supermarkten.

Vorig jaar lanceerde LG verschillende robots tijdens CES en dat is dit jaar niet anders. De Serving Robot, Porter Robot en Shopping Cart Robot treden in de voetsporen van onder andere de Airport Guide Robot en Airport Cleaning Robot, die reeds in gebruik zijn op de luchthaven Incheon in Zuid-Korea.

Hotelhulp

Twee van de nieuwe robots doen dienst in hotels. Zo kan de Serving Robot verse maaltijden en drankjes bezorgen aan gasten. Hiervoor heeft de machine een ingebouwd dienblad aan boord. De Porter Robot draagt daarentegen je bagage weg. Ook kan je bij de robot terecht om snel in en uit te checken. De machine zal vervolgens je bagage naar je auto brengen.

Slimme winkelkar

De laatste robot die LG voorstelt – de Shopping Cart Robot – is bedoeld voor supermarkten. Je kan producten scannen met de barcodelezers die zich op de robot bevindt. De Shopping Cart Robot toont vervolgens informatie over het product dat je vasthoudt. Het toestel houdt eveneens bij wat er allemaal in je kar ligt en begeleidt je naar de producten die je in een app hebt kunnen selecteren.

LG brengt de robots onder in het CLOi-merk. Dat merk bevat alle AI-producten voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. LG wil via het CLOi-merk met behulp van AI emotionele interactie en innovatief gemak naar zijn klanten brengen. Het bedrijf wil zich in de toekomst eveneens richten op de ontwikkeling van commerciële en huishoudelijke robots.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business