Nieuws

Nvidia kondigt monsterlijke 65 inch schermen voor gamers aan

65 inch, een verversingssnelheid van 120 Hz, lage framerates en ondersteuning voor G-Sync. Deze schermreuzen zijn een natte droom voor menig gamer.

Hoe groter hoe beter, moet Nvidia gedacht hebben bij de aankondiging van de Big Format Gaming Displays. Deze megalomane schermen lijken dienst te doen als televisie in de woonkamer, maar horen thuis op een (stevige) bureautafel. De monitoren hebben een diagonaal van maar liefst 65 inch en bevatten het ideale sausje om op te gamen: een hoge verversingssnelheid van 120 Hz, lage framerates en ondersteuning voor G-Sync (die komaf maakt met schermscheurtjes tijdens een videospel).

[related_article id=”221126″]

De 65”-monitoren zouden een 4K-resolutie krijgen en een piekhelderheid van ongeveer 1.000 cd/m2 . Ook backlighting is aanwezig en het hele DCI-P3 kleurenpakket wordt ondersteund. Dankzij de ondersteuning voor het eigen Shield-platform kunnen deze schermen alles wat een set-top box ook kan. Zo zijn Google Assistant en streamingdiensten zoals YouTube en Netflix standaard geïnstalleerd. In de doos steken ook de afstandsbediening die bij de Nvidia Shield hoort en een controller om mee te gamen.

Onder meer Asus, HP en Acer zouden modellen gaan uitbrengen. Vandaag op elektronicabeurs CES komen we ongetwijfeld meer te weten over de kostprijs en wanneer ze op de markt zouden komen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business