Nieuws

Acer brengt Ryzen-architectuur naar Nitro 5-laptop

Deze gaminglaptop had ook in zijn vorige generatie een AMD-configuratie, maar die was niet tot nauwelijks verkrijgbaar in de Benelux.

Acer brengt een nieuwe variant van zijn Nitro 5-gaminglaptop uit. In de nieuwe versie trekt de fabrikant de kaart van AMD en stopt ze een Ryzen Mobile-processor en Radeon RX 560-videokaart in zijn chassis. Om welke CPU het exact gaat, is nog niet duidelijk. AMD heeft momenteel enkel zuinige processors uitgebracht die bedoeld zijn voor ultrabooks.

[related_article id=”219911″]

Het IPS-paneel heeft een diagonaal van 15,6 inch met een maximale resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Naar goede gewoonte heeft deze gaminglaptop rode accenten en is het toetsenbord opgefleurd met rode achtergrondverlichting. Ook is hij voorzien van USB-C, HDMI 2.0, Gigabit LAN-aansluiting en wifi 802.11ac. Onder de motorkap zou een SSD steken van maximaal 512 GB en DDR4-geheugen tot 32 GB.

Niet de eerste rode processor

De vorige generatie van de Nitro 5 bevatte een processor van Intel met een grafische kaart van Nvidia. Er was daarnaast ook een variant met een oudere AMD-processor in tandem met een RX 550-videokaart, maar deze toestellen waren nauwelijks tot niet verkrijgbaar in de Benelux. De nieuwe Nitro 5 met een AMD-configuratie moet daarentegen wel bij ons uitkomen.

De exacte specificaties komen we later op de dag te weten op de elektronicabeurs CES. Hij zou in april uitkomen met een prijs vanaf 1.099 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business