Nieuws

Stemassistent Alexa komt naar Windows 10

Alexa verovert naast onze televisies, huishoudapparaten, beveiligingscamera’s en auto’s nu ook onze computers.
[related_article id=”210978″]

Technologiebeurs CES wordt net zoals vorig jaar gedomineerd door Alexa. Eerder vandaag schreven we al over de beveiligingscamera Toshiba Symbio en de slimme wagen Byton Concept die beiden compatibel zullen zijn met de digitale butler van Amazon. Nu maakt de stemassistent ook zijn intrede op Windows 10-PC’s en gaat zo rechtstreeks de concurrentie aan met de ingebouwde stemassistent Cortana van Microsoft. HP, Lenovo, Asus en Acer gaan met Amazon in zee en Alexa integreren in hun laptops en desktops.

© The Verge

Voor de integratie is er een speciale Alexa-app nodig op Windows die binnenkort beschikbaar zal zijn. Ook werken de meeste fabrikanten aan een betere microfoon met stemherkenning zodat de Alexa-ervaring soepel verloopt. HP verklapte al dat de stemassistent van Amazon naar zijn Pavilion Wave-PC komt en Lenovo integreert Alexa in zijn laptops. Meer details van de andere fabrikanten volgen ongetwijfeld later op de dag op de technologiebeurs CES in Las Vegas.

Helaas is Alexa het Nederlands nog niet machtig, en voorlopig lijkt het er nog niet op dat daar dit jaar verandering in zal komen. Wil je gebruikmaken van de stemassistent, dan zal je in het Engels moeten praten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business