Nieuws

Seagate pakt op CES uit met vier nieuwe opslagapparaten

Of je nu een droneliefhebber, pendelaar of thuisgebruiker bent, de fabrikant van harde schijven voorziet voor ieder wat lekkers.

Seagate, één van de toonaangevende fabrikanten van harde schijven, breidt op technologiebeurs CES zijn catalogus uit met vier nieuwe producten: de Copilot, Joy Drive, LaCie Rugged Secure en Seagate Fast SSD. De nieuwe producten kaderen in drie thema’s die de fabrikant dit jaar in de verf zet: databeveiliging, betere prestaties en zelfstandige producten waarbij je geen computer nodig hebt.

Copilot

Met de LaCie Copilot bedient het bedrijf drone- en fotografieliefhebbers op hun wenken. Deze harde schijf met een opslagcapaciteit van 2 TB is ontworpen om mee naar buiten te nemen terwijl je met je quadcopter vanuit de lucht beelden neemt. Door zijn interne batterij hoef je geen laptop mee te nemen en kan je de opgeslagen beelden van je camera of drone rechtstreeks overzetten op deze harde schijf. Je kan hem ook rechtstreeks verbinden met een smartphone (zowel Android als iOS), waarop je de beelden meteen kan nakijken en eventueel bewerken. Seagate voorziet daarvoor een gratis proefperiode van 1 maand voor de grafische suite Adobe Creative Cloud. Door zijn stevige ontwerp is hij bestand tegen een eventuele val of stoot.

[related_article id=”216859″]

Aan de achterkant zijn aansluitingen voor USB type A en C voorzien, een SD-slot en een stroomaansluiting. In de doos zullen drie types kabels zitten zodat je hem met zowat elk apparaat kan koppelen. Ook is hij voorzien van een schermpje waarop je bijvoorbeeld zijn batterijstatus kan nakijken. Zijn opslagcapaciteit van 2 terabyte is goed voor 65 uren aan 4K-beeldmateriaal (aan 30 frames per seconde) of 20.000 aan RAW-foto’s. Door zijn interne batterij kan je ook onderweg je smartphone opladen.

Meer details over prijs en beschikbaarheid zal de fabrikant geven op elektronicabeurs CES.

Joy Drive

In een samenwerking met het Chinese JingDong brengt Seagate de Joy Drive uit, een harde schijf met interne powerbank. Daardoor is hij ideaal voor de pendelaar die op trein of bus een film wil bekijken. Om te zorgen dat je batterij niet dood gaat, voorziet deze harde schijf je mobiel van stroom terwijl je geniet van de film. Daarnaast is het geen overbodige luxe om je smartphone of tablet van extra opslag te voorzien als je een video in hoge resolutie wilt afspelen, zoals 4K.

In een mobiele app zal je eenvoudig door de inhoud van de harde schijf kunnen browsen. De Joy Drive heeft een opslagcapaciteit van 1 TB en is zowel te verbinden via micro-USB als USB-C. Aan dit product zou een prijsetiket kleven van 99,99 dollar, maar over de opslagcapaciteit gaf het bedrijf voorlopig nog niets prijs.

Bij aanvang zal de Joy Drive enkel gelanceerd worden op de Chinese markt. Het is niet duidelijk wanneer deze schijf-powerbank-hybride naar de Benelux komt.

LaCie Rugged Secure

Ook al heb je het meest vindingrijke, waterdichte paswoord, het is vandaag onvermijdelijk om gehackt te worden. In de voorbije jaren werden vele websites, onlinediensten en applicaties het slachtoffer van datadiefstal. Denk maar aan Yahoo, Uber en Instagram. Ook stond 2017 in het teken van de grootschalige ransomware-aanvallen NotPetya en Wannacry.

Met de LaCie Rugged Secure wil Seagate je gegevens beter beveiligen door de encryptie niet softwarematig, maar hardwarematig te laten verlopen. Doordat je wachtwoorden en andere gevoelige gegevens op een apart fysiek compartiment van de harde schijf worden opgeslagen, is de kans veel kleiner dat je gegevens worden gestolen. Je kan de inhoud van de harde schijf enkel bekijken nadat je hem hebt ontsleuteld via de Toolkit-software die Seagate op CES zal aankondigen. Als je het opslagapparaat bovendien verliest (bijvoorbeeld op de trein), heeft de (oneerlijke) vinder geen toegang tot je data.

Zoals we gewoon zijn van de Rugged-familie is de Lacie Rugged Secure voorzien van een ijzersterk harnas en is hij zo bestand tegen een lelijke val of regenvlaag. Hij voorziet 2 TB aan opslaggeheugen en is compatibel met USB-C en Thunderbolt. Meer gegevens over prijs en beschikbaarheid worden duidelijk op techbeurs CES.

Seagate Fast SSD

Seagate sluit zijn nieuwe reeks aan producten af met een externe SSD, die overdrachtsnelheden tot 540 MB/seconde belooft. Hij komt voor in drie varianten met respectievelijk een opslagcapaciteit van 250 GB, 500 GB en 1 TB. Hij is verpakt in een dun, compact omhulsel en heeft amper één aansluiting, voor USB-C. Wil je hem verbinden met USB Type A, dan kan je hem koppelen via een kabel die in de doos zal steken. De Seagate Fast SSD ondersteunt Thunderbolt 3 en USB 3.1 (gen 2).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business