Nieuws

Nieuwste Sony-smartphone heeft dubbele selfiecamera

Sony kondigt 3 nieuwe midrange-toestellen aan, met als belangrijkste verkoopargument de camera’s.

Aangezien Mobile World Congress om de hoek loert, staat CES niet bekend om zijn smartphone-aankondigingen. Sony is één van de weinige smartphonemakers die toch nu al enkele nieuwe toestellen onthult. Het bedrijf voegt drie nieuwe smartphones toe aan zijn mid-range lijn: de Xperia XA2, Xperia Xa2 Ultra en Xperia L2.

Xperia XA2

Het belangrijkste verkoopargument van Sony is de camera en het bedrijf richt zich wederom op de fotokwaliteit van zijn toestellen. De Xperia XA2 bevat een 23 MP-camera met een maximum ISO-waarde van maar liefst 12.800. Hierdoor kan je met het toestel ook bij weinig licht mooie foto’s maken. De smartphone is bovendien in staat 4K-video’s te maken en bevat een 8MP-selfiecamera met een kijkhoek van 120°.

De Xperia XA2 heeft verder een Full HD-scherm dat 5,2 inch groot is, bevat een Snapdragon 630 en 3 GB RAM. Sony heeft de vingerafdrukscanner bij de toestellen naar de achterzijde verhuisd.

Twee selfiecamera’s

De Sony Xperia XA2 Ultra gebruikt eveneens een Snapdragon 630, maar heeft een GB extra geheugen. De smartphone heeft 4 GB RAM en 32 of 64 GB opslagruimte. Bovendien voorziet Sony dit toestel van een 6-inchscherm.

Boven dat scherm bevindt zich de uniekste functionaliteit van het toestel. Sony heeft de XA2 Ultra immers voorzien van twee selfiecamera’s. De ene sensor heeft een resolutie van 8 megapixels en bevat een breedhoeklens. De andere lens heeft een resolutie van 16 megapixels en gebruikt optische beeldstabilisatie. De hoofdcamera van de smartphone is identiek aan deze van zijn kleinere broer.

Xperia L2

Het laatste toestel dat Sony op de wereld loslaat, is de Xperia L2. Het bedrijf vertelt nog niet welke chip de smartphone juist gebruikt, maar spreekt al wel over een quadcore chip met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Verder heeft het toestel 3 GB RAM en 32 GB opslagruimte. Het 5,5-inchscherm heeft een lagere resolutie van slechts 720p.

De Xperia XA2 en XA2 Ultra zijn beschikbaar vanaf maart en kosten respectievelijk 349 en 429 euro. De Xperia L2 ligt al vanaf het einde van deze maand in de winkelrekken en heeft een adviesprijs van 249 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business