Nieuws

Deze lamp stuurt wifi uit via licht

MyLiFi is behalve een moderne bureaulamp eveneens een manier om je laptop draadloos met het internet te verbinden.

CES is een platform waar zowel grote, bekende bedrijven als start-ups hun nieuwste producten aan de wereld voorstellen. Eén van de start-ups die de beurs gebruikt om zijn technologie naar voren te schuiven, is Oledcomm. De firma werkt aan lampen die via licht wifi uitsturen naar je laptop. Doordat licht niet door muren heen geraakt, zou het veel moeilijker zijn voor iemand om je netwerkverbinding te onderscheppen.

Bureaulamp

De lamp die Oledcomm tijdens CES voorstelt heet MyLiFi en bestaat uit twee onderdelen: een lamp en een dongle. De lamp ziet er uit als een moderne bureaulamp en straalt zichtbaar licht uit. Wat MyLiFi zo speciaal maakt, is het feit dat de bureaulamp eveneens infrarood licht uitstraalt, wat  onzichtbaar is voor het menselijk oog. De bijhorende dongle vangt het infrarood licht op en stuurt op zijn beurt weer infrarode stralen uit. Op deze manier verkrijg je een draadloze verbinding, zonder dat er klassieke wifi bij aan te pas komt.

De technologie werkt vanaf het moment dat je de dongle in je laptop plugt. Volgens The Verge haal je via de draadloze connectie een maximum snelheid van 23 Mbps. Internet ontvangen via licht gebeurt voorlopig dus nog een stukje trager dan wifi.

Veilig maar beperkt

Volgens Oledcomm heeft hun technologie een belangrijk voordeel: licht geraakt niet door muren. Hierdoor blijft je netwerkverbinding beperkt tot de ruimte waarin je je bevindt en is de kans een stuk kleiner dat iemand je internetpakketjes onderschept.

Het grote voordeel dat Oledcomm aanhaalt, is ook het grootste nadeel van MyLiFi. Een verbinding via licht werkt enkel zolang de bron en ontvanger zich binnen elkaars gezichtsveld bevinden. Concreet moet je je laptop met dongle dus steeds in de buurt van je lamp houden. Aangezien deze lamp is verbonden met het internet via een ethernetkabel lijkt het nut van MyLiFi dan ook beperkt. Oledcomm werkt evenwel aan andere lampen die de functionaliteit van de technologie kunnen uitbreiden. Lampen die je aan je plafond hangt en LiFi over een hele kamer verspreiden, maken de technologie een stuk flexibeler.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business