Nieuws

HTC Vive krijgt Pro-versie: hogere resolutie, ingebouwde koptelefoon

Daarnaast brengt de Taiwanese fabrikant ook een adapter op de markt om de virtualrealitybrillen draadloos te koppelen met een computer.

De populaire virtualrealitybril HTC Vive krijgt een opsmukbeurt onder de noemer ‘Vive Pro’. Zonder baanbrekende evoluties is deze nieuwe, blauwe versie op elk vlak een tikkeltje beter. Zijn schermen bevatten een hogere resolutie, hij weegt minder en hij komt met een ingebouwde koptelefoon. Daarnaast brengt het Taiwanese bedrijf ook een soort adapter op de markt zodat je de virtualrealitybrillen ook draadloos kan koppelen met je computer.

Vive Pro

De klassieke Vive heeft momenteel een resolutie van 2.160 bij 1.200 pixels op zijn twee OLED-displays, wat neerkomt op 1.080 bij 1.200 per oog. Bij de lancering van deze bril waren dit crème-de-la-crème specificaties, maar vandaag zijn er brillen op de markt met veel hogere resoluties. Op de nieuwe Pro-variant liggen de pixels minder vingerdik op het scherm dankzij een totale resolutie van 2.880 bij 1.600 pixels, ofwel 1.440 bij 1.600 per oog. Zo krikt de fabrikant de pixeldichtheid van de Vive op van 461 naar 615 ppi. Dit moet ervoor zorgen dat je meer ondergedompeld wordt in de virtuele wereld.

Nadat het oorspronkelijke model uitkwam, bracht de fabrikant een extra headset op de markt die in tandem met de Vive kan gebruikt worden. Bij het Pro-model wordt nu een geïntegreerde koptelefoon geleverd. Dit betekent niet dat de bril meer zal wegen, integendeel: volgens HTC is het Pro-model zelfs lichter dan zijn voorganger. De fabrikant voegde daarnaast twee microfoons met noise-cancellation toe en twee camera’s aan de voorkant. Ook wijzigde HTC het mechanisme om zijn hoofdband te verstellen: die werkt nu met een draaiknop aan de achterkant.

[related_article id=”217766″]

Als je al het basisstation hebt die bij de reguliere Vive verscheen, dan hoef je deze hub niet opnieuw aan te schaffen. De Vive Pro werkt met dezelfde basisstations en kan je dus ook apart aanschaffen. De Pro-variant komt dit kwartaal nog op de markt. Wanneer hij exact verschijnt en voor welke prijs, gaf de fabrikant nog niet prijs.

Vive Wireless Adapter

Naast de Vive Pro brengt HTC ook een draadloze adapter op de markt, de Vive Wireless Adapter. Die is ontworpen in samenwerking met Intel en zal compatibel zijn met beide virtualrealitybrillen. Het accessoire zorgt ervoor dat je de bril niet meer met kabels op een computer moet aansluiten. De draadloze adapter ligt vanaf de komende zomer in de rekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business