Nieuws

HP Spectre x360 15 debuteert hybride chip van Intel en AMD

Het design van de nieuwe HP Spectre x360 15 is aangescherpt, maar het is vooral de chip die het model van 2018 het bekijken waard maakt.

Hp ververst het 15-inch model van de Spectre x360. Wie de specificatielijst van het model vorig jaar met die van dit jaar vergelijkt zal geen al te grote verschillen merken, met één uitzondering. Je kan de laptop bestellen met de Intel Core i7-8705G. De G-reeks is een compleet nieuwe chipreeks van Intel, waarvoor de chipbakker een samenwerking is aangegaan met aartsrivaal AMD.

[related_article id=”222061″]

Dankzij de aanwezigheid van de Intel Core i7-8705G kan je de Spectre x360 als een serieuze gaminglaptop beschouwen. De grote vernieuwing van die processor is het feit dat je op de chip zowel een CPU als een aparte grafische kaart vindt. Die combinatie zorgt voor meer grafische kracht in een compactere vorm. De GPU op de chip is de AMD Radeon RX Vega M, en valt te vergelijken met de Nvidia GeForce GTX 1050. Ga je liever met Nvidia aan de slag, dan is de Spectre 15 ook te bestellen met een alternatieve Intel Core en de meer bescheiden Nvidia GeForce MX150 aan boord.

Verder heeft HP het design van de laptop bijgevijld. Dat is letterlijk te nemen: ronde hoeken zijn vervangen door scherpe lijnen. De fabrikant heeft ook een vingerafdrukscanner toegevoegd aan het model. Net als zijn voorganger is de Spectre een hybride waarvan je het scherm kan omklappen. De AMD-variant heeft tot 12 uur autonomie. Kies je voor de Nvidia-kaart, dan kan de laptop het 13,5 uur uitzingen aldus HP. De kostprijs voor een instapmodel is 1.370 dollar, het prijskaartje voor onze contreien is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business