Nieuws

Razers Project Linda verandert Razer Phone in een laptop

Razer zet volop in op smartphonegaming. In november bracht het de Razer Phone uit, nu toont het een conceptlaptop waarin je de telefoon kan stoppen om op groot scherm te spelen.

Vorig jaar pakte Razer uit op CES met twee conceptprojecten. Vooral Project Valerie – een krachtige laptop met drie schermen die je kan uitklappen – kon op heel wat belangstelling rekenen. Ook dit jaar innoveert de fabrikant van gaminghardware, onder de noemer ‘Project Linda’. Deze meisjesnaam pint Razer vast aan een bijzondere combinatie van een laptop en een smartphone.

Project Linda

De Project Linda-laptop lijkt op het eerste zicht op een normale laptop, maar als we hem openklappen zie je onder het toetsenbord geen touchpad, maar een dock waarin een Razer Phone kan geschoven worden. Met een druk op de knop kunnen beide toestellen met elkaar gekoppeld worden.

Project Linda heeft de gedaante gekregen van een laptop, maar hij werkt enkel als je de smartphone in het dock stopt. In de behuizing steekt immers geen processor; het is de Razer Phone die dit toestel van rekenkracht voorziet. De case voorziet wel extra snoepjes zoals een scherm en toetsenbord. De monitor is een 13,3 inch Quad HD-touch display met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Zodra je de smartphone in het dock plaatst, kan de smartphone gebruikt worden als touchpad, maar ook als tweede scherm voor het starten van apps. Het idee van Project Linda is vergelijkbaar met dat van de Nintendo Switch. Je kan spelen op groot scherm door de telefoon in zijn dock te plaatsen – met eventueel extra accessoires zoals muis en toetsenbord – maar je kan hem ook meenemen onderweg (of bijvoorbeeld tijdens een toiletpauze) om je spel verder te zetten.

Verder heeft Project Linda een 53,6Wh accu aan boord, zodat je er ook je smartphone mee kan opladen. Hij heeft ook 200 GB aan opslagcapaciteit onder de motorkap, een audio-ingang, 720p-webcam en twee USB-poorten (type A en type C).

[related_article id=”220047″]

Razer Phone

Het is niet duidelijk of Project Linda ooit in productie gaat. Razer gooit vaker concepten voor de leeuwen die nooit het daglicht zien. De Razer Phone daarentegen kan je wel al op de kop tikken. Deze smartphone voor gamers is de eerste telefoon die Razer op de markt bracht. Een heel bijzonder toestel die vooral opvalt omwille van zijn indrukwekkende Dolby Atmos-speaker en 120 Hz-scherm. Hier kan je er meer over lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business