Nieuws

Windows 10 krijgt uitgebreidere ‘niet storen’-modus

Vervelend, die notificaties tijdens een presentatie of videospel. Microsoft maakt er komaf mee in een bètaversie van Windows 10.

Microsoft heeft een ‘do not disturb’-modus gebouwd in een testversie van Windows 10, zo heeft het concern bekendgemaakt in een blogbericht. Een knop om meldingen uit te schakelen is er al, maar met de nieuwe Microsoft Quiet Hours kan je instellen dat je tussen vooraf ingestelde tijden geen meldingen meer ontvangt. Wel is de modus vooralsnog enkel beschikbaar voor gebruikers van het Insider-programma.

[related_article id=”220950″]

Dankzij Quiet Hours moet je je geen zorgen meer maken over die vervelende vensters tijdens belangrijke momenten, zoals een vergadering of presentatie. Ook gamers worden op hun wenken bediend. Je kan Quiet Hours immers automatisch inschakelen tijdens een videospel. Vanaf je de functie nadien terug uitschakelt, krijgen gebruikers te zien welke meldingen ze hebben gemist. Ook kan je uitzonderingen instellen, zodat je bijvoorbeeld wel nog notificaties van je collega’s te zien krijg.

Nieuwe functies voor Edge

De nieuwe functie zit ingebakken in build-nummer 17074 van Windows 10. In deze bètaversie zijn nog enkele andere nieuwigheden voorzien. Zo krijgt Edge er enkele nieuwe functies bij: je kan voortaan automatisch je creditcardgegevens invullen en er is een aangepaste viewer voor PDF- en EPUB-content. Hier kan je de volledige lijst aan aanpassingen raadplegen. Enkel als je je ingeschreven hebt voor de Fast Ring kom je in aanmerking om de modus uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business