Nieuws

HTC onthult U11 EYEs: dubbele selfiecamera, straffe batterij

Met de 'knijpbare' HTC U11 EYEs kan je selfies nemen met een scherpte-diepte-effect. Wanneer hij naar België komt, is nog niet duidelijk.

Edit 19/01/2018 – Een PR-verantwoordelijke bij HTC liet ons weten dat de HTC U11 EYEs helaas niet naar België komt.

HTC brengt een nieuwe midrange-smartphone op de markt, de HTC U11 EYEs. Deze smartphone valt op door zijn dubbele selfiecamera, grote batterijcapaciteit en dunne schermranden. Hij moet vooral de zieltjes van Snapchatters, Instagrammers en andere selfieliefhebbers inwinnen.

Neen, er staat geen schrijffout in de productnaam. Het toestel bevat twee ‘ogen’, ofwel een dubbele 5 MP-selfiecamera aan de voorkant. Die moet imponeren dankzij zijn twee f/2.2 lenzen met ondersteuning voor HDR, breedhoek en portretmodus. Met de extra lens voeg je een bokeh-effect toe aan je selfies. Dit zorgt ervoor dat de achtergrond vager wordt, terwijl jij haarscherp in beeld blijft. De camera’s doen ook dienst als gezichtsherkenner om je smartphone mee te ontgrendelen.

Gigantische batterij

Qua ontwerp borduurt HTC verder op het design van zijn U11, met slechts aan de boven- en onderkant kleine zwarte balken. Het toestel heeft een groot 6.0-inch-scherm, met een resolutie van 2.160 bij 1.080 pixels. Onder de motorkap steekt een ietwat oudere Snapdragon 652 in tandem van 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan (uitbreidbaar) opslaggeheugen. Verder pronkt nog een vingerafdrukscanner en enkele 12 MP-camera aan de achterkant, met ondersteuning voor optische beeldstabilisatie en dual-LED flash. Hij is in staat om 4K-video’s te schieten aan 30 frames per seconde.

[related_article id=”216317″]

De HTC U11 EYEs heeft nog een tweede grote troef: een batterij met een capaciteit van 3.930 mAh. Nog nooit eerder bracht de Taiwanese fabrikant een toestel uit met zo’n vette batterij. Aangezien de processor best zuinig is, zou dit zich moeten vertalen in een prima batterijduur. Verder is de midranger waterdicht en zijn de randen drukgevoelig, net zoals de ‘knijpbare’ HTC U11. Standaard krijg je de camera-app te zien wanneer je knijpt in de U11 EYEs en maak je een foto door nogmaals in het toestel te knijpen. Via het instellingenmenu kan je de knijpkracht instellen en de app die je wil starten.

Minpuntjes

Wel is jammer dat het toestel nog op het oudere Android 7.1 draait. Een 3.5 mm headphone jack is ook afwezig. De smartphone zou voorlopig enkel beschikbaar zijn in Aziatische landen, waaronder China en Taiwan. Wanneer hij naar België komt, is vooralsnog niet duidelijk. Aangezien vrijwel alle HTC-smartphones van het afgelopen jaar hier verschenen, mogen we daar wel op rekenen. In China wordt het toestel voor (omgerekend) zo’n 500 euro verkocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business