Nieuws

Huawei P Smart onthuld: dubbele camera aan scherpe prijs

Dankzij zijn dubbel camerasetje kan je foto's met een diepte-effect nemen. Verder stopte Huawei een 18:9-scherm in zijn budgettoestel.

Huawei breidt zijn catalogus van smartphones uit met de P Smart. Deze smartphone wil de klant over de streep halen met drie snoepjes: een edge-to-edge 18:9-scherm, dubbele camera en een goedkoop prijsetiket. In China verscheen het toestel al onder de naam Enjoy 7S.

Qua ontwerp lijkt P Smart sterk op de Huawei P10. Zo koos de Chinese fabrikant wederom voor een aluminium behuizing. Vooraan krijgt het nieuwe toestel een voorkantvullend 5,7-inch scherm met een 18:9-resolutie, waardoor de vingerafdrukscanner naar de achterkant verhuist. De P Smart heeft verder een 3,5 mm headphone jack, maar vreemd genoeg koos de fabrikant niet voor een USB-C poort. Micro-USB voelt anno 2018 nogal ouderwets.

Bokeh

Het meest opvallende aan dit budgettoestel is het dubbele camerasetje achteraan. De primaire 13 megapixel-camera wordt bijgestaan door een 2 megapixel-lens. Samen kunnen die camera’s foto’s met een diepte-effect schieten. Daardoor wordt de achtergrond van je foto wazig waardoor je kiekjes meer tot leven komen. Voorop zit een enkele 8 megapixel-camera.

[related_article id=”222243″]

Een Kirin 659-chipset met acht rekenkernen – vier Cortex A53-kernen op 2,4 GHz en vier Cortex A53-kernen op 1,7 GHz – zorgt voor de nodige pk’s van het toestel. Huawei stopte daarnaast ook nog 3 GB aan werkgeheugen, 32 GB aan opslagruimte en een batterij van 3.000 mAh in zijn behuizing. In tegenstelling tot de HTC U11 EYEs die gisteren werd aangekondigd, draait de P Smart al meteen op Android 8.0 (Oreo). Daarmee is het budgettoestel een van de eerste Huawei-smartphones met het verse softwaresausje.

De Huawei P Smart is vanaf 1 februari te koop voor 259 euro. Hij zal beschikbaar zijn in drie kleuren: zwart, blauw en goud. Er verschijnt ook een dualsimvariant op de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business