Nieuws

Nintendo lanceert kartonnen bouwpakketten voor Switch

De producent kondigde kartonnen doe-het-zelf-kits voor kinderen aan waarin je op een andere manier met de Switch kan spelen.

Onder de naam ‘Nintendo Direct’ geeft Nintendo geregeld presentaties waarin het komende videospellen en andere nieuwigheden voor zijn consoles aankondigt. De vorige Nintendo Direct is nog niet eens een week achter de rug, of de volgende werd al aan het publiek gepresenteerd. Daarin lanceert de gamingreus kartonnen speelgoed waarmee je op de Switch kan spelen. Het nieuwe project heet Nintendo Labo.

[related_article id=”212719″]

Nintendo en innovatie, het zijn haast synoniemen geworden. De Britse tak van de producent hintte eerder al op de komst van “een nieuwe manier van spelen voor kinderen of wie zich jong bij geest voelt”. Het resultaat zijn kartonnen doe-het-zelf-pakketjes. Als je de kartonnen templates in elkaar steekt, krijg je robotjes en andere tech-spulletjes waarin je de Switch kan stoppen om de console op een andere manier te beleven. Ook voorziet Nintendo spelcartridges bij de pakketten, zodat je bijvoorbeeld piano kan spelen op een kartonnen instrument of kan racen met een kartonnen stuur en pedalen.

Auto’s, piano’s en robots

Vanaf 27 april ligt Nintendo Labo in de rekken. Vooralsnog heeft Nintendo twee bouwpakketten aangekondigd. Met het Mix-pakket kunnen spelers een auto, hengel, motor, huis en piano bouwen. In de doos stopt ook een gamecard om met de kartonnen accessoires op de Switch te spelen. Daarnaast is er het Robot-pakket. De speler moet dan een kartonnen helm en rugzak aandoen en daar een Joy-Con-controller in stoppen.

In de VS kosten de pakketten respectievelijk 70 en 80 dollar. Ook gaat Nintendo versieringssetjes verkopen met onder meer stickers om op het karton te plakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business