Nieuws

Google brengt patch uit voor wifi-problemen Google Cast

Google heeft een oplossing klaar die voorkomt dat apparaten die Google Cast ondersteunen je wifi saboteren.

Google stelt een patch beschikbaar voor de internetproblemen die Google Cast veroorzaakt. Een week geleden meldde een anonieme gebruiker dat Googles streamingsoftware de werking van verschillende routers in de war stuurde. Hij bundelde verschillende klachten van gebruikers die sterke vertragingen op hun wifi vaststelden of zelfs een netwerk hadden dat plots wegviel. Het probleem dook op bij routers van TP-Link, Netgear, Linksys en Synology.

Google wijst nu een bug in de Cast-app aan als de schuldige. Door de fout stuurde het programma incorrect een grote hoeveelheid data over het netwerk, waardoor deze vertraagd werden of zelfs een kortsluiting veroorzaakte in de werking van een router. Het probleem doet zich voor wanneer de Cast-app in combinatie wordt gebruikt met een toestel dat een ingebouwde ondersteuning heeft voor de app, zoals de Chromecast en de Google Home.

Het bedrijf start vandaag met de uitrol van een patch die het wifi-probleem moet oplossen. De patch wordt uitgebracht in de vorm van een update van de Google Play Services. Krijg je de update niet meteen door, dan raadt Google aan om ondertussen je smartphone opnieuw op te starten en de meest recente firmware voor je router te installeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business