Nieuws

Gratis upgraden naar Windows 10 is niet meer mogelijk

Microsoft deed tot nog toe weinig moeite om alle poortjes tot een gratis upgrade af te sluiten. Vanaf nu moet je echter betalen voor de update.

Officieel kon je maar tot 29 juli 2016, een jaar na lancering, gratis upgraden naar Windows 10. Niet-officieel kon je nog tot vorig weekend overschakelen op Windows 10 via een achterpoortje. Ook al maakte Microsoft eerder bekend dat deze optie eind vorig jaar zou verdwijnen, was de knop nog steeds aanwezig op hun Amerikaanse website. Helaas is die nu verdwenen.

[related_article id=”221562″]

Hoe was het mogelijk dat de update zo lang gratis beschikbaar was? De officiële gratis upgrade was dan wel al in 2016 verlopen, maar gebruikers die beroep doen op assistieve technologieën konden nog steeds kosteloos de update doorvoeren. Deze technologieën helpen gebruikers met een beperking in hun interactie met de computer. Het gaat dan bijvoorbeeld over aangepaste toetsenborden of software die het scherm voorleest.

Voor deze gebruikers werd een alternatieve update-methode voorzien omdat het niet eenvoudig is voor hen om over te schakelen op het nieuwe besturingssysteem. Aangezien Microsoft niet daadwerkelijk controleerde of jij als gebruiker een beperking had en beroep deed op assistieve technologieën, was het voor ieder mogelijk om nog steeds gratis over te stappen.

De knop is nu van de website gehaald. Nu staat er een melding dat het aanbod voor een gratis Windows 10-upgrade op 31 december 2017 afliep en dat je de Windows 10-software voortaan kan bestellen in (online) winkels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business