Nieuws

Amazon Alexa komt naar Android

Amazon maakt digitale assistent Alexa beschikbaar voor Androidgebruikers. Je kan de AI binnenkort aanspreken via de gelijknamige app.

Tot nu toe kon je met de Alexa-app op Android enkel Alexa-ondersteunende toestellen configureren. Amazon brengt daar nu verandering in: ook de spraakassistente in eigen persoon zal te gebruiken zijn via de Alexa app. Dat weet website Android Police.

[related_article id=”219691″]

Amazon zal de AI de komende dagen uitrollen naar Android via een update. Volgens TechCrunch zal op korte termijn ook een introductie op iOS volgen. Bevestiging dat Alexa in alle regio’s beschikbaar zal zijn, is er niet. Sowieso is de digitale assistent nog niet aan te spreken in het Nederlands. De assistent begrijpt enkel Engels, Duits en sinds kort ook Japans. Toestellen die Alexa ondersteunen zijn sinds vorig jaar met mondjesmaat te vinden op onze markt. De Sonos One bijvoorbeeld, en Amazons eigen Echo-speaker.

Dat Amazon Alexa beschikbaar zou maken op mobiele besturingssystemen zat eraan te komen. Tijdens elektronicabeurs CES trok het bedrijf, samen met Google, alle registers open om zijn digitale assistent op nieuwe toestellen en plekken te introduceren. Zo zal je dit jaar Alexa aantreffen op Windows-pc’s. Alles wijst erop dat we dit jaar een belangrijke sprong zullen zien in de toegang tot spraaktechnologie en het gebruik ervan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business