Nieuws

DJI lanceert Mavic Air: compacte, vouwbare 4K-drone

Deze minidrone lijkt sterk op zijn grotere broer, de Mavic Pro. Opgevouwen is hij ongeveer zo groot als een smartphone.

DJI brengt een kleinere versie van de Mavic Pro op de markt, zo kondigde de Chinese dronemaker aan op een evenement in New York. De compacte, opvouwbare Mavic Air kan 4K-beelden schieten en ligt zowel in prijs en formaat tussen de Mavic Pro en DJI Spark.

4K-beelden, straffe batterij

De Mavic Air is uitgerust met een 3-assige gimbal die de camera recht houdt, ongeacht de beweging die je maakt. Zijn camera kan beelden in 4K schieten aan 30 frames per seconde, of slow-motion beelden in 1080p aan 120 frames per seconde. Hij is voorzien van een 1/2,3-inch sensor en een lens met een diafragma van f/2.8 en brandpuntafstand van 24 millimeter. Foto’s hebben een maximale resolutie van 12 megapixels, waarbij RAW en burstmodus worden ondersteund. Je kan er ook 32-megapixel panoramashots mee schieten. Dat doet de Mavic Air door binnen acht seconden 25 foto’s aan elkaar te knitten. De beelden kunnen opgeslagen worden in het interne opslaggeheugen van 8 GB, of je breidt zijn geheugen uit met een SD-kaartje.

Snelheidsduivels kunnen op hun beide oren slapen. Met de Mavic Air kan je door de lucht vlammen met een topsnelheid van 68 kilometer per uur. Hij kan stabiel vliegen bij windsnelheden tot 36 kilometer per uur. Dankzij de antenne die signalen uit alle richtingen kan ontvangen heeft de bijgeleverde afstandsbediening een bereik tot 4 kilometer. Je kan er zo’n 21 minuten mee vliegen vooraleer je hem moet opladen. Daarmee doet hij het iets minder dan de Mavic Pro, die het zo’n 27 minuten volhoudt. Toch is dit volgens DJI een mijlpaal, want volgens de dronemaker kan geen enkele drone van dit formaat het zo lang volhouden.

Opvouwbaar

De Mavic Air kan je helemaal inklappen, net zoals bij de Mavic Pro, en weegt zo’n 41 procent lichter. Daardoor is hij eenvoudig mee te nemen. Opgevouwen is hij ongeveer even groot als een smartphone. De software aan boord kreeg ook een upgrade. Die is nu geüpdatet naar FlightAutonomy 2.0. Zijn trackingtechnologie kan nu tot 16 objecten volgen waarbij het selecteren van het juiste object makkelijker moet zijn. Ook kan je de drone nu beter besturen met handgebaren op korte afstand.

Ook de software aan boord kreeg een upgrade. Die is nu geupdatet naar FlightAutonomy 2.0. Zijn trackingtechnologie kan nu tot 16 objecten volgen waarbij het selecteren van het juiste object makkelijker moet zijn. Ook besturing op korte afstand met handgebaren is verder uitgebreid.

De Mavic Air kan je nu al in de webwinkel van DJI kopen voor 849 euro. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en rood. In het Fly More-pakket, die 1.049 euro kost, zijn verder een reistas, twee batterijen, twee extra propellers en een batterijlader voorzien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business