Nieuws

Fitbit stopt ondersteuning voor smartwatches Pebble in juni

Het doek valt nu definitief voor de smartwatches van Pebble. Vanaf juni zal Fitbit niets meer doen om de wearables operationeel te houden, en sluit het diverse functies af.

Fitbit heeft officieel een deadline bekend gemaakt: op 30 juni 2018 zet het de ondersteuning van Pebble smartwatches stop. Bij de overname van Pebble door Fitbit was al duidelijk dat de producten van die laatste geen lang leven meer beschoren waren. De deal met Fitbit eind 2016 omvatte enkel de aankoop van het intellectuele eigendom, de software en de werknemers van het bedrijf, niet de hardware.

[related_article id=”210275″]

Fitbit legt in een blogpost omstandig uit wat het einde van de ondersteuning voor Pebble-gebruikers betekent. Vanaf 30 juni zullen verschillende diensten op de smartwatches stoppen met werken: de Pebble app store, het Pebble forum, de spraakherkenningsfunctie, ondersteuning voor timeline pins, de CloudPebble development tools en de mogelijkheid om sms’en en e-mails te beantwoorden met iOS.

Er komen geen updates voor het besturingssysteem of de apps. De laatste versies van de Pebble apps zullen compatibel zijn met Android 8.1 en iOS 11. Je zal de smartwatch ook nog na 30 juni kunnen gebruiken. Als een update van je smartphone de werking van de Pebble echter in de war schopt, wordt dat niet meer aangepakt door Fitbit. Een woordvoerder van Fitbit bevestigde aan The Verge dat het ontvangen van notificaties ook na de deadline zal blijven werken, zolang de apps blijven functioneren.

Ter compensatie biedt Fitbit gebruikers van Pebble-producten een korting van 50 dollar op zijn eigen smartwatch aan. Fitbit heeft voornamelijk fitness trackers in zijn port folio, maar sinds dit jaar zit daar ook een smartwatch bij: de Fitbit Ionic. Onder andere gebouwd met de kennis die Fitbit via de overname van Pebble in huis haalde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business