Nieuws

Microsoft trekt de laatste kabel uit Windows 10 Mobile

Microsoft beëindigt de ontwikkeling van Insider-builds voor Windows 10 Mobile. De laatste uren van het OS zijn geteld: er worden enkel nog bug- en beveiligingsupdates uitgebracht.

Windows 10 Mobile is een moeilijk beestje om te doden. Toen een topman van Microsoft in oktober het einde van Windows 10 Mobile aankondigde, gaf een ontwikkelaar aan dat ze wel nog werkten aan Insider-builds. Dezelfde ontwikkelaar, Brandon LeBlanc, reageert nu op een Twitter-gebruiker dat er geen nieuwe bètaversies meer komen.

Dat Microsoft de begrafenis plant van Windows 10 Mobile, is oud nieuws. Dat het bedrijf nog werkte aan Insider-builds, was eerder de verrassing. Tussen oktober en nu is dat blijkbaar veranderd. Het ooit revolutionaire mobiele OS heeft te veel fouten gemaakt om Android en iOS te beconcurreren.

[related_article id=”219390″]

Heb je een smartphone met Windows 10 Mobile aan boord, dan moet je je nog geen zorgen maken: je mobieltje is (voorlopig) nog niet zo lek als een zeef. Microsoft blijft nog bug- en beveiligingsupdates uitbrengen voor het mobiele besturingssysteem. In principe komt het OS zo vroegtijdig in zijn extended support-periode terecht, waarin Microsoft zich engageert om lekken te dichten en stabiliteitsproblemen te verhelpen, maar niet veel meer.

In oktober vorig jaar werd al bekendgemaakt dat Windows 10 Mobile geen nieuwe features zou krijgen. Veel tranen zullen er niet gelaten worden, want het marktaandeel van Windows 10 Mobile was de laatste jaren verwaarloosbaar en de bijhorende webwinkel had een erg miniem app-aanbod vergeleken met Android en iOS. Het handvol fans dat het mobiele besturingssysteem nog wel had, kan troost vinden in het feit dat Microsoft zowel Android als iOS beter dan ooit ondersteunt met kwalitatieve applicaties.

Mogelijk laat Microsoft de mobiele hardwaremarkt nog niet los. Volgens de geruchtenmolen zou het bedrijf werken aan een vouwbare Windows 10-tablet waarmee ook gebeld kan worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business