Nieuws

Firefox krijgt update voor kritiek beveiligingsprobleem

Een kritiek beveiligingsprobleem in Firefox zorgt ervoor dat hackers vanop afstand code kunnen uitvoeren op je computer.

Mozilla stuurt een software-update uit naar Firefox die een kritiek lek moet dichten. Versies 56, 57 en 58 van de browser bevatten een beveiligingsprobleem die aanvallers toelaat om code vanop afstand uit te voeren. Eenmaal de hackers inbreken op je systeem kunnen ze hierdoor alle soorten malware op je systeem loslaten.

Cisco legt in een blogpost uit dat het probleem zich bevindt bij de zogenaamde ‘HTML sanitization’. Dit proces produceert normaal gezien een nieuw HTML-document, waarbij het alle tags bewaart die als veilig worden aanzien. Firefox past HTML sanitization niet naar behoren toe, waardoor een kwaadaardig bestand op je computer kan belanden.

Mozilla heeft gelukkig al een software-update klaar die het probleem aan banden moet leggen. Hackers kunnen bovendien niet zomaar op je computer inbreken. Een aanvaller moet je overhalen om een kwaadaardig bestand te openen, alvorens hij aan de slag kan gaan. Om veilig op het internet te gaan met Firefox moet je dan ook de software-update zo snel mogelijk installeren en geen bestanden openen van onbekende bronnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business